Mitä tulisi ottaa huomioon XRF-analysaattorin valinnassa

Mitä tulisi ottaa huomioon XRF-analysaattorin valinnassa? Mitä laitetoimittajan valinnassa kannattaa selvittää? Olemme koonneet tähän muutamia asioita, jotka ainakin kannattaa ottaa huomioon. 

Aiheet: holger hartmann Niton XRF-analysaattori Ympäristöanalyysi Maaperäanalyysi Kannettava analysaattori Alkuainepitoisuuksien mittaus XRF-analysaattorin valinta

Miten XRF-analysaattoria voidaan hyödyntää ympäristöanalyyseissä?

Ympäristöriskien tunnistaminen ja saastuneiden alueiden kunnostaminen ovat maailmanlaajuisesti merkittäviä haasteita, jotka aiheuttavat huomattavia kustannuksia.  Kaikissa ympäristön kunnostuskohteissa tuhansien näytteiden kerääminen ja analysointi tehokkaasti on erittäin tärkeä vaatimus. Kenttäkäyttöinen kannettava XRF-analysaattori voi auttaa tässä.

Aiheet: holger hartmann Niton XRF-analysaattori Ympäristöanalyysi Maaperäanalyysi Kannettava analysaattori Alkuainepitoisuuksien mittaus

Miten mitata turvallisesti näytteitä XRF-analysaattorilla?

Kannettava XRF-analysaattori on loistava ja turvallinen apuväline näytteiden alkuainepitoisuuksien analysoimiseen, kunhan muistetaan kuinka näytteitä tulee mitattaessa käsitellä. Kun käytetään säteilyä tuottavia mittalaitteita, pidetään mielessä ns. ALARA-periaate - tämä tulee sanoista As Low As Reasonably Achievable ja tarkoittaa, että säteilyn kaikista lähteistä tulee olla niin alhaista kuin järkevin toimenpitein mahdollista. Mitatessasi muista aina seuraavat varotoimenpiteet.

Aiheet: holger hartmann Niton XRF-analysaattori Kannettava analysaattori Alkuainepitoisuuksien mittaus

Onko XRF-analysaattorin hankinta kannattavaa?

XRF-analysaattorin hankintahinta voi tuntua suurelta, onko se sen arvoista? Kannattaako hankinta? 

Aiheet: holger hartmann Niton XRF-analysaattori Kannettava analysaattori Alkuainepitoisuuksien mittaus

Mistä ilotulitteet saavat värin, äänet ja välähdykset

Näin uuden vuoden alla ostetaan ilotulitteita ja valmistaudutaan uuden vuoden vastaanottamiseen. Ilotulitteiden räjähtelyä taivaalla on kiva katsoa ja ihailla, mutta mistä ne saavat värin, äänet ja välähdykset?

Aiheet: holger hartmann ilotulitteet

Kuinka XRF-analysaattori toimii?

Oletko miettinyt, miten XRF-anysaattori pystyy muutamassa sekunnissa mittaamaan esineiden sisältämät alkuainepitoisuudet? Se onkin mielenkiintoinen prosessi, johon voit perehtyä kanssamme tässä.

Aiheet: holger hartmann Niton XRF-analysaattori Kannettava analysaattori Alkuainepitoisuuksien mittaus

Millaista teknologiaa XRF-analysaattori sisältää?

XRF-analysaattoria on kehitetty jo seitsemän sukupolven ajan 1960-luvun lopusta alkaen. Nyt XRF-analysaattori on kevyt, käteensopiva, helppokäyttöinen ja vaatii hyvin vähän näytteenkäsittelyä antaakseen luotettavia tuloksia. Pitkän kehitystyön tuloksena analysaattorista on tullut laboratoriotasoisia tuloksia kentällä antava apuväline, josta on korvaamatonta hyötyä monille teollisuudenaloille.

Aiheet: holger hartmann Niton XRF-analysaattori röntgenfluoresenssiteknologia XRF-analysaattorin teknologia EDXRF-teknologia Kannettava analysaattori

Millä teollisuudenaloilla XRF-analysaattoria käytetään päivittäin?

Kannettavat röntgenfluoresenssianalyysilaitteet ovat löytäneet tiensä helpottamaan ja nopeuttamaan monia teollisuuden aloja päivittäisissä työtehtävissä. XRF-tekniikka on suorastaan korvaamaton monilla aloilla, joissa analyysituloksia tarvitaan välittömästi esimerkiksi tuotannon ohjauksessa.

Aiheet: xrf-analysaattori holger hartmann kulutustuotteiden tarkastus Romumetallin kierrätys Metallin testaus metallianalyysi Lelujen tarkastus Ympäristöanalyysi Maaperäanalyysi Metallin tunnistus

Holger Hartmann Oy FINNSEC 2017 messuilla

Olemme mukana turvallisuusalan tärkeimmässä FinnSec 2017 -tapahtumassa 26.-27.9.2017 Messukeskuksessa Helsingissä. Toivotamme sinut lämpimästi tervetulleeksi osastollemme 6c30 kuulemaan ajankohtaisuuksista, tuotteistamme ja palveluistamme!

Messuständillä esittelyssä mm. seuraavat tuotteet:
- Rapiscan Systems 620XR hp läpivalaisulaite
- Metor 6M metallintunnistusportti
- Rigaku Raman-analysaattori mm. räjähteiden ja huumausaineiden tunnistukseen
- Heuresis röntgenkuvantamislaite, joka pystyy "näkemään" salakuljetettavat esineet jopa 2mm paksun teräslevyn läpi.
- XRF-analysaattori materiaalintunnistukseen

Miten varmistua sähkö- ja elektroniikkalaitteiden valmistusmateriaaleista?

Sähkö- ja elektroniikkalaitteiden valmistajat ja jälleenmyyjät joutuvat mukautumaan koko ajan kiristyviin säädöksiin siitä, minkä verran myrkyllisiä materiaaleja on turvallista käyttää esimerkiksi komponenteissa. Myrkyllisten aineiden lista kasvaa koko ajan, kun uutta tietoa tulee. 

Aiheet: holger hartmann Niton XRF-analysaattori RoHS Kadmium pitoisuuden mittaus Myrkyllisten materiaalien analysointi Lyijypitoisuuden mittaus