Säteilynmittarit henkilönsuojaukseen ja säteilynlähteiden etsintään

Säteilyä käytetään hyväksi suhteellisen paljon teollisuudessa - sitä käytetään mm. erilaisissa mittalaitteissa, kuten pinnankorkeusmittauksissa. Myös radioaktiivista materiaalia kulkeutuu mitä erikoisimpiin paikkoihin – osa tästä materiaalista on joskus saastunut ja sitten hävitetty epäasianmukaisesti. Tätä säteilevää materiaalia tai orpoja säteilylähteitä joutuu joskus kiertoon ja löytyy esimerkiksi romumetallin seasta.

Esittelemme nyt mittalaitteitamme henkilökohtaisista dosimetreista aina säteilynlähteen etsintään tarkoitettuihin laitteisiin. 

Suosituimmat laitteemme

PM1621MA-sateilynmittari-henkilonsuojaukseen-ja-sateilynlahteiden-etsintaanSuosituin malli on pieni Polimaster PM1621MA. Tämä 
nopea röntgen- ja gammasäteilyn mittari on hyödyllinen esimerkiksi Niton-analysaattorin kanssa käytettäväksi tai säteilylähteellisten laitteiden huoltotiimeille säteilyaltistuksen mittaukseen.
 
Asiakkaamme ovat tykästyneet teleskooppivarrellakin toimitettavaan PM1401malliin – tätä käytetään mm. säteilylähteiden etsintään romukuormista tai palaneista rakennuksista. Kyseessä on pienikokoinen ja nopea säteilylähteiden etsintämittari.
 
Polimaster 1605BT on säteilymittari, joka kestää lähes mitä vain 100 asteen lämpötiloista veteen upotukseen. Laitteessa on kaksi isoa nappia, joita voi käyttää myös suojahanskat kädessä. Laite on tarkoitettu säteilynmittaukseen erittäin vaativissa olosuhteissa ja asiakkaita ovat ensiapujoukot, HAZMAT-tiimit, puolustusvoimat, palomiehet ja muut haastavissa tilanteissa toimivat.
 
 
Tarkempia tietoja laitteistamme
 
PM1621MA-sateilynmittari-henkilonsuojaukseen-ja-sateilynlahteiden-etsintaanPM1621MA (dosimetri)
Mittaa annosta ja annosnopeutta (uSv ja uSv/h). Säteilymittari on iskunkestävä ja siinä on ääni-, visuaalinen ja värinähälytys. Sopii esimerkiksi mahdollisessa gamma- ja röntgensäteilyn altistumisvaarassa oleville, kuten poliisit, turvamiehet, tutkijat, lääketieteen ammattilaiset ja teollisuuden huolto.
 
 
 
PM1208M-sateilynmittari-henkilonsuojaukseen-ja-sateilynlahteiden-etsintaan

PM1610M (dosimetri)
Mittaa annosta ja annosnopeutta (uSv ja uSv/h). Säteilymittari on iskunkestävä, siinä on muisti ja USB-portti datansiirtoon ja ääni-, visuaalinen ja värinähälytys.  Sopii esimerkiksi ensiapuhenkilöille, tulli- ja rajavartijoille, lääketieteenammattilaisille, radiologiset ja isotooppilabrat, pulssitetulle röntgensäteilylle altistuville ammattilaisille.
 
 

 PM1405-sateilynmittari-henkilonsuojaukseen-ja-sateilynlahteiden-etsintaan

PM1405 (alpha-indikaatiomoodilla) Etsii ja paikantaa säteilynlähteen sekä mittaa säteilyntason pulsseina sekunnissa. Säteilymittari on iskunkestävä j siinä on ääni-, visuaalinen ja värinähälytys. Sopii esimerkiksi ensiapuhenkilöille, tulli- ja rajavartijoille, 
lääketieteen
ammattilaisille, radiologiset ja isotooppilabrat ja pankkihenkilöstölle.


 

PM1405-sateilynmittari-henkilonsuojaukseen-ja-sateilynlahteiden-etsintaan-1PM1605BT Mittaa annosta ja annosnopeutta (uSv ja uSv/h). Etsii ja paikantaa säteilynlähteen sekä mittaa säteilyntason. Säteilymittari on iskunkestävä, siinä on ääni-,  visuaalinen ja värinähälytys ja muisti ja USB-portti datansiirtoon, sekä Bluetooth langattomaan tiedonsiirtoon. Sopii säteilynmittaukseen vaativissa olosuhteissa ja asiakkaita ovat ensiapujoukot, HAZMAT-tiimit, puolustusvoimat, palomiehet ja muut haastavissa tilanteissa toimivat. 

 

 

 

PM1401MA (henkilökohtainen säteilymittari). Etsii ja paikantaa säteilynlähteen sekä mittaa PM1208M-sateilynmittari-henkilonsuojaukseen-ja-sateilynlahteiden-etsintaan-1säteilyntason pulsseina sekunnissa. Säteilymittari on iskunkestävä ja siinä on ääni-, visuaalinen ja värinähälytys.  Sopii esimerkiksi ensiapuhenkilöille, poliiseille, vartijoille, tullivirkailijoille, rajavartioille, teollisuuden huollolle ja romukaupan henkilökunnalle.

 

 

PM1703MA-2 (henkilökohtainen säteilymittari). Etsii ja paikantaa säteilynlähteen sekä mittaa PM1703MA-2-sateilynmittari-henkilonsuojaukseen-ja-sateilynlahteiden-etsintaan
säteilyntason pulsseina sekunnissa. Säteilymittari on iskunkestävä ja siinä on muisti ja USB-portti datasiirtoon. Sopii esimerkiksi ensiapuhenkilöille, poliiseille, vartijoille, tullivirkailijoille, rajavartijoille, teollisuuden huoltoon ja romukaupan henkilökunnalle. 

 

 

PM1401K-3 ( RID radionuklidin tunnistus). Erittäin monikäyttöinen säteilymittari, joka pystyy PM140K-3-sateilynmittari-henkilonsuojaukseen-ja-sateilynlahteiden-etsintaantoimimaan samanaikaisesti säteilynlähteiden etsinnässä, paikantamisessa, mittauksessa ja tunnistamisessa. Säteilymittarissa on GPS paikantamiseen ja muisti ja USB-portti datansiirtoon. Tarkoitettu tarjoamaan laajasti informaatiota säteilynlähteistä radiologisten ja isotooppilaboratorioiden henkilöstön, eri alojen asiantuntijoiden, palomiesten ja armeijan tai poliisin käyttöön.

 

 

Mikäli haluat lisätietoa tuotteistamme, ota yhteyttä tiimiimme tästä:

 Ota-yhteytta

 

 

Topics: säteilyturvallisuus säteilynlähde säteilynmittaus holger hartmann säteilynmittalaitteet säteilyannoksen seuranta säteilynmittarit henkilönsuojaukseen säteilymittari