Helmut Fischer


Fischer on kehittänyt laitteita materiaalianalyyseihin, pinnoitteen paksuuden mittaamiseen, nanoindentointiin ja naarmuuntumistesteihin vuodesta 1953 lähtien. Nyt olemme saaneet tämän arvostetun laitevalmistajan analyysilaitteet Holger Hartmann Oy:n valikoimiin.

so

Santtu Ojala

Myyntipäällikkö, Teollisuuden analyysilaitteet ja turvallisuuslaitteet

010 526 3987

santtu.ojala(at)holger.fi

FISCHESCOPE
XRF

FISCHERSCOPE X-RAY on ihanteellinen valinta rikkomattomaan pinnoitteen paksuuden mittaukseen ja materiaalianalyysiin. Vuodesta 1983 lähtien nämä Fischerin XRF-laitteet ovat olleet olennainen osa laatutestausta melkein kaikilla päätoimialoilla. Laitteet ovat tunnettuja tarkkuudestaan, toistettavuudestaan ​​ja kestävyydestään. Samaan aikaan FISCHERSCOPE X-RAY -tuotteet on suunniteltu käyttäjäystävällisiksi ja tukemaan sinua kaikilla mittauksen osa-alueilla. Tämän avulla voit keskittyä laadukkaaseen työhön eikä turhaa aikaa mene mittauslaitteen säätämiseen.

COULOSCOPE  CMS2 ja
FISCHERSCOPE 

Fischerin pöytäyksiköt ylittävät kannettavien laitteiden kyvyt tarjoamalla enemmän ja erilaisia ​​mittaustekniikoita. COULOSCOPE® CMS2: n ja COULOSCOPE® CMS2 STEP: n avulla kirjaimellisesti mikä tahansa metallikerros, jopa monikerroksinen, voidaan mitata millä tahansa alustalla. FISCHERSCOPE® MMS® PC2 voi käyttää jopa 8 erilaista sähkömagneettista mittaustekniikkaa samanaikaisesti, jolloin saadaan 60 erilaista koetinta.

Kaikki Fischerin pöytäyksiköt tarjoavat helpon ja kätevän ohjelmoinnin ja käytön. Tarjolla on kattavat arviointi- ja tilastotoiminnot sekä tietojen vientimuodot.

 

FISCHER NANOINDENTAATIO

Pinnanlaatu määrittelee pitkälti toimiiko osa suunnitellusti. Mutta miten voit  arvioida pinnan laatua?

Tässä haasteessa Fischer tulee avuksi. Fischerin Nanoindentaatio- ja naarmuuntumistestauslaitteilla voit mitata ohuiden pintakerrosten mekaaniset ominaisuudet tarkasti. Mekaanisten pintaominaisuuksien määrittäminen antaa sinulle mahdollisuuden päätellä pinnan suorituskyvystä. Onko lakka riittävän kovettunut kestämään tiettyjä kemikaaleja tai kestämään kivihaketta? Onko TiN-kerroksen tarttuvuus riittävän vahva pitämään kiinni teräsalustasta myös rasituksen aikana?

Fischerin HM- ja ST-sarjat ovat tehokkaita, mutta helppokäyttöisiä laitteita. Tuotevalikoima vaihtelee helppokäyttöisistä laboratoriotestereistä tuotannon laadunvalvontalaitteisiin, jotka voivat mitata useita näytteitä täysin automaattisesti.

FISCHERSCOPE® X-RAY XUL®

 

FISCHERSCOPE® X-RAY XUL® -sarjan laitteet käyvät perusvarustuksesta jokaiseen ED-XRF-analysaattori-xray-xulgalvanointiyritykseen. Nämä suoraviivaiset ja edulliset  ED-XRF-analysaattorit ovat erinomaisia ​pinnoitusseoksen​ koostumuksen seurantaan, mutta ne ovat myös välttämättömiä avustajia laadunvalvonnassa: laitteet ova
t vankkoja ja sopivat täydellisesti galvaanisten pinnoitteiden mittaamiseen massatuotetuissa osissa, kuten muttereissa ja pulteissa.

FISCHERSCOPE® X-RAY XAN®

 

Kuten XUL-sarja, XRF-spektrometri FISCHERSCOPE® X-RAY XAN® soveltuu xanerinomaisestiyksinkertaisesti muotoiltujen näytteiden analysointiin. XAN-sarjan suuri etu on kuitenkin niiden korkealaatuisissa puolijohdedetektoreissa. Röntgenfluoresenssin (XRF) avulla voit paitsi mitata päällysteiden paksuuden myös analysoida seosten (esim. Kuparin) koostumusta.

FISCHERSCOPE® X-RAY XDL®- ja XDLM®

 

FISCHERSCOPE® X-RAY XDL®- ja XDLM®-röntgenfluoresenssispektrometrit (XRF) liittyvät läheisesti XUL-sarjaan. Kaikki näissä sarjoissa käytetyt pääkomponentit - kuten detektori, röntgenputket ja suodatinyhdistelmät - ovat identtisiä. Mutta näissä kahdessa sarjassa on eräs merkittävä ero: XDL- ja XDLM-laitteet mittaavat ylhäältä alas. Ja se tarkoittaa ei-litteiden näytteiden kätevää XRF-analyysiä - monimutkaiset muodot eivät ole enää ongelma!

XDLxdlm-pcb-200

 

FISCHERSCOPE® X-RAY XDAL® x-dal

 

FISCHERSCOPE® X-RAY XDAL® on XDL-sarjan paras röntgenfluoresenssimittauslaite. Kuten pikkuveljensä, tämä XRF-instrumentti mittaa ylhäältä alas, mikä tekee epäsäännöllisen muotoisten näytteiden testaamisesta helppoa ja kätevää. Mittausolosuhteiden optimoimiseksi FISCHERSCOPE X-RAY XDAL:n vakiovarusteena on vaihdettavat kollimaattorit ja suodattimet.

Mitä vaativampi mittaustehtävä on, sitä tärkeämpi detektorityyppi on! FISCHERSCOPE X-RAY XDAL tarjoaa siis 3 erilaista puolijohdedetektoria.

XDV®-SDD

 

XDV®-SDD on yksi tehokkaimmista röntgenfluoresenssianalysaattoreista Fischer-tuotevalikoimassa. Tämä XRF-spektrometri on varustettu erityisen herkällä SDD-detektorilla. Tämän laitteen avulla voit mitata myös ohuimmat kerrokset ainetta rikkomattomasti - esim. noin 2 nm paksuiset lyijykehyksien kultapinnoitteet.XDV-SDD

Samanaikaisesti XDV-SDD soveltuu täydellisesti rikkomattomien materiaalien analysointiin. Esimerkiksi sen havaitsemisherkkyys muovista peräisin oleville lyijypitoisuuksille on noin 2 ppm - useita kertaluokkia pienempi kuin RoHS: n tai CPSIA: n vaatimat arvot.

Jotta voit luoda ihanteelliset olosuhteet jokaiselle XRF-mittaukselle, XDV-SDD: ssä on vaihdettavat kollimaattorit ja ensisijaiset suodattimet, mikä mahdollistaa työskentelyn tieteellisellä tasolla. Erittäin vankka laite on silti helppo käyttää ja se on suunniteltu erityisesti sarjakäyttöisiin testeihin teollisessa käytössä. Ominaisuudet, kuten sen automaattisesti pidentyvä mittausvaihe ja mittauskohteen reaaliaikainen kuva, tekevät päivittäisestä työstäsi helpompaa.

FISCHERSCOPE X-RAY XDV-μ / XDV-μ LD

 

Fischer on kehittänyt FISCHERSCOPE® X-RAY XDV®-µ: n erityisesti pienimpien rakenteiden ja komponenttien mittaamiseen lyhyillä mittausajoilla. Suuren pinta-alan drift-detektori ja polykapillaarinen optiikka mahdollistavat tarkat, toistettavat mittaukset esim. 
xdv-mu-scr
kiinnityspinnoille, SMD-komponenteille tai ohuille johtimille. Tämä teknologia mahdollistaa painettujen piirilevyjen pinnoitteiden tarkan laadunvalvonnan ja varmistaa niiden pitkän aikavälin toiminnan.

FISCHERSCOPE® X-RAY XDV® -µ LD on hyvä laite suurten näytteiden mittaamiseen. 12 mm: n mittausetäisyyden ansiosta jopa kootut piirilevyt voidaan mitata ilman ongelmia.

 

FISCHERSCOPE X-RAY XULM-PCB XULM-PCB

Yksinkertaisia ​​mittauksia ja pistokokeita varten FISCHERSCOPE® X-RAY XULM®-PCB on 
ihanteellinen XRF-laite. Se on varustettu detektorityypillä, joka lyhentää mittausaikoja. Tätä röntgenfluoresenssilaitetta suositellaan yli 0,1 um paksujen kerrosten paksuusmittauksiin.

SERTIFIOIDUT XRF KALIBROINTISTANDARDIT 

Vain hyvin kalibroitu mittauslaite tuottaa oikeat tulokset. Siksi Fischerille tarkkuus on tärkein kalibrointistandardiensa suhteen. Kaikki standardimme on luotu ISO 17025-akkreditoiduissa laboratorioissa.

Sarja sisältää yli 300 kalibrointistandardia pinnoitteen paksuuden mittaamiseen ja materiaalianalyysiin käyttämällä energiadispersiivistä röntgenfluoresenssia (EDXRF). Yksittäisten standardien lisäksi tarjoamme myös sarjaa referenssimateriaalia erilaisiin sovelluksiin, kuten RoHS, kulta ja korut tai piirilevyt.

Vaadittavasta jäljitettävyydestä riippuen kalibrointistandardit ovat saatavana joko valmistajan sertifikaatilla tai ISO 17025 -sertifikaatilla. Fischerin asiantuntijat auttavat mielellään valitsemaan oikean kalibrointistrategian.

FISCHERSCOPE® HM2000 S

Tarkan mittalaitteen ei tarvitse olla monimutkainen. FISCHERSCOPE® HM2000 S HM2000 Snanoindentointijärjestelmä osoittaa sen. Tämän kustannustehokkaan Fischerin lähtötason laitteen avulla voit nopeasti ja helposti tarkistaa pintakerrosten mekaaniset ja elastiset ominaisuudet yleensä ilman näytteen valmistelua. Aseta näyte yksinkertaisesti mittauspäähän, kiinnitä tukiteline alas ja olet valmis mittaamaan.

Instrumentoitu sisennystestaus määrittää parametrit, kuten Martensin ja Vickersin kovuus, kimmoisuus ja virumisominaisuudet erityyppisissä pintakäsittelyissä. HM2000 S on sovellettavissa useille teollisuudenaloille, esim. maalin tuotannossa tai galvanoinnissa.
Uskomme pitkäaikaisten ja joustavien laitteiden kehittämiseen: Jos mittausteknologian vaatimukset muuttuvat, lähtötason malli voidaan päivittää automaattiseksi HM2000:ksi.

FISCHERSCOPE® HM2000

Materiaalien testauksessa dynaaminen menetelmä on tullut täydentämään klassista HM2000nanoindentointia. Analogisesti dynaamisen ja mekaanisen analyysin (DMA) kanssa se sallii aineiden viskoelastisten ominaisuuksien testaamisen. FISCHERSCOPE® HM2000 määrittää ominaisuudet, kuten syvennyksen kovuus ja syvyydestä riippuva kimmomoduuli - ja kaikki tämä nanometrin alueella!

Jos haluat mitata näytteen useista paikoista tai tehdä automaattisen testauksen, FISCHERSCOPE HM2000 on ihanteellinen. Muutamalla napsautuksella voit ohjelmoida mittauspisteet - laite hoitaa loput.

Galvanoinnin laatutestauksen lisäksi FISCHERSCOPE HM2000:n yleinen käyttöalue on polymeerien karakterisointi eri lämpötiloissa. Tätä tarkoitusta varten automaattinen järjestelmä voidaan varustaa lämmitysvaiheella.

PICODENTOR® HM 500

PICODENTOR® HM 500 yhdistää huipputeknologian ja  helppokäyttöisyyden. Laite on PICODENTOR® HM 500suunniteltu erittäin hienoihin nanoindentointitesteihin ja dynaamiseen mekaaniseen analyysiin. Se mahdollistaa materiaaliparametrien, kuten Martensin tai Vickersin kovuuden ja tunkeutumismoduulin, syvyydestä riippuvan määrityksen.

HM500:n erinomainen voima ja siirtymätarkkuus mahdollistavat pinnoitteiden analysoinnin nanometrin alueella. Tämä tarjoaa tarkkuustason, joka yleensä löytyy vain hyvin monimutkaisista - ja paljon kalliimmista - mittauslaitteista.

Fischer haluaa tehdä työstäsi mahdollisimman helppoa. Ei ole väliä onko testattavilla kappaleilla tummat pinnat, monimutkaiset geometriat vai ovatko ne hyvin pieniä - aloita mittaaminen, näytteen valmistelua ei tarvita! Automaattisen näyteasteen ja tehokkaan mikroskoopin avulla voit ohjelmoida automaattiset testit vain muutamalla napsautuksella.

FISCHERSCOPE®-ST-sarja

Kestääkö poranterän toiminnallinen pinnoite pitkään tai kestääkö automaali ankaraa säätä - kaikki riippuu siitä, kuinka hyvin pinnoite tarttuu alustaan. Naarmutestit simuloivat FICHERSCOPE-ST30-scrlaboratoriossa erilaisia ​​kuormia, joille pinta normaalisti altistuu jokapäiväisessä elämässä.

FISCHERSCOPE®-ST-sarja on modulaarinen naarmutestijärjestelmä, joka tarjoaa kaksi mallia kattamaan eri mittausalueet. ST30 naarmuuntuu pienellä voimalla ja on ihanteellinen pehmeiden materiaalien, kuten maalien tai polymeerien, sekä ohutkerrosten testaamiseen puolijohdeteollisuudessa. Koville pinnoitteille ST200 käyttää suurempia voimia.

Tuloksena oleva naarmu arvioidaan ensisijaisesti optisesti. Tätä tarkoitusta varten FISCHERSCOPE ST:ssä on korkean resoluution mikroskooppi, joka voidaan varustaa tarvittaessa jopa kolmella linssillä. Optisen analyysin lisäksi se voi myös mitata akustisia päästöjä, tangentiaalista voimaa ja tunkeutumissyvyyttä.

COULOSCOPE® CMS2

Tietyn kerrospaksuuden yläpuolella kerroksen paksuuden rikkomaton mittaus COULOSCOPE-CMS2röntgenfluoresenssilla ei ole enää mahdollista. Tämän jälkeen esiin marssii laitteemme COULOSCOPE® CMS2. Se mittaa melkein minkä tahansa metallikerroksen pinnoitteen paksuuden kulometrisen menetelmän avulla. Tämä tehdään yksinkertaisesti poistamalla pinnoite. Monet yleiset yksi- ja monikerroksiset pinnoitteet voidaan mitata tarkasti COULOSCOPE CMS2: lla.

Kulometrinen menetelmä on kustannustehokas, tarkka vaihtoehto röntgenfluoresenssimenetelmälle - edellyttäen, että voit hyväksyä tuhoavan menetelmän pinnoitteen paksuuden mittaamiseen. Se tarjoaa sinulle maksimaalisen joustavuuden, koska sitä voidaan käyttää monenlaisissa pinnoite-tausta-yhdistelmissä. Hyödynnät pinnoitteen paksuuden mittaamisen kulometristä menetelmää erityisesti galvanoitujen päällysteiden laadunvalvonnassa sekä painettujen piirilevyjen tinan jäännöspaksuuden valvonnassa.

FISCHERSCOPE® MMS® PC2

Fischerin modulaarisen mittausjärjestelmän, FISCHERSCOPE® MMS® PC2, etu on joustavuus sekä pinnoitteen paksuuden mittauksessa että materiaalien testauksessa. Laite voidaan täysin räätälöidä mittaus- ja testaustarpeisiisi kahdeksan plug-in-moduulin avulla. Vaihdettavissa antureissa on Fischerin suosituimpien mittareiden tarkkuus ja toistettavuus. Tämä all-in-one-mittausjärjestelmä säästää aikaa ja rahaa poistamalla useiden erikoistuneiden laitteiden tarpeen ja tehostamalla laadunhallintaprosessejasi.

Investointi all-in-one MMS PC2 -mittausjärjestelmään maksaa itsensä takaisin vähentämällä tuotteiden mittaamiseen ja testaamiseen tarvittavaa aikaa ja lisäämällä joustavuutta. Esimerkiksi PERMASCOPE®- ja SIGMASCOPE®-laajennuskorttien sekä niiden antureiden kanssa käytettynä voit mitata sekä pinnoitteen paksuuden että sähkönjohtavuuden samalla laitteella. Vaihdettavien korttimoduulien avulla käyttäjä voi suorittaa amplitudi- ja vaiheherkät pyörrevirta-, magneettiset induktiotestimenetelmät tarvitsematta koskaan vaihtaa instrumentteja.

MMS PC 2: n mukana on jo asennettu Windows CE -käyttöjärjestelmä, joka tekee benchtop-työkalusta tehokkaan all-in-one-järjestelmän mittaamiseen, testaamiseen, tallentamiseen ja käsittelyyn. Yhden napin painalluksella tietosi analysoidaan, tallennetaan ja viedään helposti - mikä säästää vielä enemmän aikaa laadunvarmistusprosessissasi. MMS PC2:n joustavuus, tarkkuus ja tiedonkäsittely tekevät siitä täydellisen ratkaisun ainutlaatuisiin pinnoitteen mittaus- ja materiaalitestaustarpeisiisi.
MMS PC 2

 

MMS® Inspection DFT

Yksi pinnoitteen paksuuden mittauslaite - erilaisia ​​sovelluksia! MMS® Inspection DFT on inspection-dftmonipuolinen pinnoitteen paksuuden mittauksen alalla. Se soveltuu erinomaisesti pinnoitteen paksuuden mittaamiseen sekä teräkselle että ei-rautametalleille, ja sitä voidaan käyttää useilla teollisuudenaloilla. Laite on suojattu pöly- ja vesisuihkuilta IP65-luokitellulla kotelolla. Jopa ankarissa olosuhteissa, kuten kovassa korroosiosuojauksessa, kuivan kalvon paksuusmittari tekee mittaamisesta helppoa.

Helppokäyttöisyyden ja turvallisen kolmen pisteen tuen ansiosta voit suorittaa vaativimmatkin mittaustehtävät luotettavasti ja nopeasti. Signalointi valon, äänen ja tärinän kautta osoittaa välittömästi, ovatko lukemat toleranssin rajoissa - tarvitsematta tarkastella pinnoitteen paksuusmittarin näyttöä. Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä: pinnoitteen paksuuden mittaus on standardien DIN EN ISO 2178 ja ASTM D7091 tai DIN EN ISO 2360 ja ASTM D7091 mukainen.

MMS® Inspection DPM

Tämän kastepistemittarin avulla voit helposti seurata pinnoiteprosesseihin liittyviä MMS-inspection-dpmilmastoparametreja. MMS® Inspection DPM mittaa luotettavasti suhteellisen kosteuden, ilman lämpötilan ja pintalämpötilan, joten voit helposti laskea kastepisteen hetkessä.

Tämä kastepistemittari on erittäin kestävä, pölytiivis ja suojattu vesisuihkuilta (IP65). Sen kompakti muotoilu ja neljä suurta nappia mahdollistavat helpon käytön yhdellä kädellä. Tämän vuoksi se on ihanteellinen käytettäväksi vaativimmissakin olosuhteissa, esimerkiksi raskaassa korroosiosuojauksessa. Valo- ja äänisignaalien avulla sinulla on aina yleiskuva mitatuista kastepistearvoista.

MMS® Inspection SPG

MMS® Inspection SPG:n avulla tylsät pintatarkastukset voidaan suorittaa hetkessä. Tämä mms-inspection-spgkannettava laite määrittää pinnan profiilin tarkasti ja nopeasti. LED-valon, äänen ja tärinän avulla voit heti selvittää, onko lukema määritelmän mukainen vai ei. Profiilimittaukset ovat muun muassa standardien ASTM 4417-B ja SSPC-PA 17 mukaisia.

Pintaprofiilimittari pysyy käsissäsi epäsuotuisimmissakin olosuhteissa: Sen ergonominen muotoilu ja neljä toimintonäppäintä tekevät siitä helppokäyttöisen yhdellä kädellä - myös käsineitä käytettäessä. Pöly- ja vedenpitävä kotelo (IP65) suojaa pintaprofiilimittaria, joten saat aina luotettavat mittaustulokset työskentelyolosuhteista riippumatta.

MP0- ja MP0R-sarjat


Käytännöllinen käyttää, rakennettu kestämään. MP0- ja MP0R-sarjojen pinnoitepaksuusmitatMP0-MP0R ovat kompakti ratkaisu luotettavaan korroosiosuojaukseen. Kaksoisnäytöillä, kestävillä koteloilla ja kulutusta kestävillä anturikärjillä ne ovat ihanteelliset kumppanit käyttöön paikan päällä.

Olipa mittauskohteesi autoissa, laivoissa, silloissa tai esteettömissä teräsrakenteissa: Näillä pienillä käsimittareilla voit mitata ajoneuvon maalipaksuuden ja korroosionestomaalin paksuuden nopeasti, helposti ja rikkomattomasti.

Tarjoamme laajan valikoiman pinnoitteen paksuusmittareita, jotka on suunniteltu erityisesti mittaustarpeitasi varten. PERMASCOPE® MP0- ja MP0R-malleilla voit mitata tarkasti teräksen ja raudan maalipaksuudet. ISOSCOPE® MP0R:n avulla voit mitata päällysteitä käytännössä kaikilla ei-rautametalleilla. Tai hyödynnä DUALSCOPE® MP0- ja MP0R-mallien ylivoimainen joustavuus: riippumatta siitä, onko pinnoite terästä vai ei-rautametalleja, oikea mittausmenetelmä valitaan automaattisesti alustan mukaan. 

 

FMP10 - FMP40 -sarjat FMP40

Todistettu Fischerin osaaminen rikkoutumattomasta pinnoitteen paksuuden mittaamisesta: FMP-tuoteperheen liikkuvat pinnoitteen paksuusmittarit. Yli 70 koettimen avulla löydätoikean ratkaisun melkein mihin tahansa mittaustehtävään. Erilaisilla testausmenetelmillä varmistetaan pinnoitteen paksuuden tarkat mittaukset teräksellä ja pinnoitteen paksuuden mittaukset ei-rautametalleilla. FMP10 - FMP40 -sarjojen käsilaitteet tarjoavat täten äärimmäistä joustavuutta pinnoitteen paksuuden mittaustarpeisiin.

Tarjoamme pinnoitteen paksuusmittareita seuraavilla mittausmenetelmillä: DELTASCOPE® magneettisella induktiolla, ISOSCOPE® pyörrevirralla ja DUALSCOPE® sekä magneettisella induktio- että pyörrevirtausmenetelmillä.

DUALSCOPE FMP100 ja DUALSCOPE H FMP150

Fischerin DUALSCOPE® FMP100- ja DUALSCOPE® H FMP150 -malleilla maksimaalinen FMP100joustavuus pinnoitteen paksuuden mittauksessa, täytät samalla korkeimmatkin tarkkuuden ja toistettavuuden vaatimukset. Ne yhdistävät magneettis-induktiivisen mittausmenetelmän ja pyörrevirtaisen testausmenetelmän yhdessä pinnoitteen paksuusmittauksessa, joten voit mitata pinnoitteen paksuudet sekä teräksestä että ei-rautametalleista vaihtamatta laitetta. DUALSCOPE H FMP150 tarjoaa myös magneettisen menetelmän. Tämän avulla voit mitata mm. Ei-rautametallien tai sähköeristeiden nikkelikerroksia.

DUALSCOPE FMP100 ja DUALSCOPE H FMP150 ovat ihanteellisia laadunvarmistuksen edistyneimmille mittaussovelluksille. Voit käyttää näitä kannettavia laitteita esimerkiksi maalikalvon paksuuden mittaamiseen. Voit jopa mitata CDC-pinnoitteet helposti ja tarkasti. Kosketusnäytöllä ja Windows ™ CE -käyttöjärjestelmällä varustetut instrumentit ovat nopeita ja intuitiivisia käyttää. Suuren muistinsa ansiosta he voivat käsitellä useita tuhansia mittaustehtäviä useilla tuhansilla mitatuilla arvoilla.

Mittausten arvioimiseksi on käytettävissä erilaisia ​​tilastollisia ja analyyttisiä toimintoja. Laitteissa ​​on patentoitu tehdasdiagnoosikaavio (FDD). Tämä arviointivaihtoehto visualisoi prosessin ja tarjoaa graafisen yleiskuvan tuotantomuuttujien, kuten kerroksen paksuuden, jakautumisesta.

PHASCOPE® PMP10

PHASCOPE® PMP10 -laitteen kaltaisen kädessä pidettävän pinnoitteen paksuusmittarin PMP10
avulla galvanoitujen pinnoitteiden mittaaminen on helppoa pienillekin galvanoiduille osille, kuten muttereille, pulteille ja ruuveille. Laite on monipuolinen ja helppokäyttöinen, sillä voi myös määrittää ei-rautametallipinnoitteiden paksuuden, esimerkiksi eristävillä alustoilla, kuten PCB-levyillä, tai nikkelillä teräksessä, sinkillä tai kuparilla teräksessä ja kuparilla messingissä tai pronssissa.

PHASCOPE PMP10:llä on useita ominaisuuksia, jotka säästävät aikaa ja voivat parantaa galvanoinnin toimintojen laadunvarmistusprosesseja. Yhdistettynä ESD2.4-anturiin se antaa sinun mitata pinnoitteet nopeasti pienistä osista, koska mittauspisteen geometrian uudelleenkalibrointia ei yleensä tarvita. Se voi myös testata karkeilla pinnoilla heikentämättä mittausten tarkkuutta.

PHASCOPE PMP10 käyttää vaiheherkkää pyörrevirtamenetelmää, joka on ihanteellinen pienille esineille, kuten muttereille ja pultteille, koska testikappaleen muoto vaikuttaa hyvin vähän itse mittaukseen. Tämä menetelmä mahdollistaa myös kosketuksettoman mittauksen: esimerkiksi kuparipinnoitteen paksuuden määrittäminen piirilevylle - suoraan suojamaalipinnoitteen kautta.

PHASCOPE® PMP10 DUPLEX

Etsitkö auton maalipaksuusmittaria duplex-pinnoitteiden (maali / sinkki) mittaamiseksi PMP-duplexalumiinista tai galvanoidusta teräksestä valmistetuille alustoille? Vastaus on Fischerin PHASCOPE® PMP10 DUPLEX. Autoteollisuus pitää sitä parhaimpana maalimittarina metallilevyjen, jarruputkien, lankojen ja muiden teollisuuden tyypillisten sovellusten käsittelyyn. Paranna laatuprosessejasi ja säästä aikaa autojen päällysteen paksuuden testillä: Fischerin PMP10 DUPLEX.

Yhdistettynä ESG20-anturiin PHASCOPE PMP10 DUPLEX tarjoaa monia ominaisuuksia, jotka voivat säästää aikaa ja parantaa autoteollisuuden laadunvarmistusprosesseja. Tämä paksuusmittari mittaa sekä maali- että sinkkikerrokset yhdellä kertaa - ja näyttää ne erikseen näytöllä. Automaattinen alustan tunnistusominaisuus tekee terästä tai alumiinista mittaamisen helppoa ilman, että antureita on vaihdettava.

PHASCOPE PMP10 DUPLEX yhdistää kolme erilaista menetelmää autojen kaksipuolisten pinnoitteiden mittaamiseen. DIN EN ISO 2178 -standardin mukainen magneettinen induktiomenetelmä mittaa raudan maali- / sinkkipinnoitteiden kokonaispaksuuden. Amplitudiherkkä pyörrevirtamenetelmä, DIN EN ISO 2360, mittaa yhden maalikerroksen alumiinille. Vaiheherkkä pyörrevirtausmenetelmä ISO 21968 mittaa vain raudan sinkkipinnoitteet huomioimatta mahdollisia päällekkäisiä maalikerroksia.

SIGMASCOPE® SMP350

SIGMASCOPE® SMP350 on kompakti kannettava laite värimetallien sähkönjohtavuuden SMP-350mittaamiseen. Se mittaa nopeasti ja tarkasti alumiinin tai kuparin sähkönjohtavuutta. Mitatun johtavuuden perusteella voit sitten tehdä lisää johtopäätöksiä lämpökäsiteltyjen materiaalien kovuudesta ja lujuudesta. Näin voit seurata sellaisten komponenttien materiaalistabiilisuutta, jotka altistuvat suurille lämpötilan vaihteluille. Jopa lämpövahingot ja materiaalien väsyminen voidaan määrittää yksinkertaisesti tällä tavalla.

Sähkönjohtavuuden mittaamiseksi laite käyttää vaiheherkkää pyörrevirta -menetelmää (standardien DIN EN 2004-1 ja ASTM E1004 mukaan). Tämän tyyppinen signaalien arviointi mahdollistaa kosketuksettoman mittaamisen jopa 500 μm:n paksuisissa maali- tai muovipinnoitteissa. Se minimoi myös pinnan karheuden vaikutuksen.

SIGMASCOPE GOLD B ja SIGMASCOPE GOLD C

Oletko huolissasi väärennetyistä kultakolikoista jne.? Mutta miten testata kultaa?
Käsilaitteiden SIGMASCOPE GOLD B ja SIGMASCOPE GOLD C avulla voit tarkistaa kullan aitouden milloin tahansa - nopeasti ja tarkasti. Johtokykyä käyttämällä nämä kulta-testerit osoittavat luotettavasti, onko näytteessä vieraita materiaaleja, kuten volframia. Kullan aitoustestaus on siten rikkomaton eikä aiheuta materiaalin tai arvon menetystä.

SIGMASCOPE GOLD B on kehitetty erityisesti kultaharkkojen analysointiin. Vaikka tämä
kädessä pidettävä laite voi mitata jopa 17 mm paksuja tankoja (noin 1 oz: sta noin 1 kg: iin), sen muuttuvat tunkeutumissyvyysasetukset mahdollistavat myös ohuempien tankojen testaamisen.


SIGMASCOPE GOLD C on kädessä pidettävä laite kultakolikoiden ja ohuiden tankojen (enintään noin 100 g) aitouden tarkistamiseksi. Olipa kyseessä Krugerrands, dukatit, kolikkokulta tai hienokulta - tämän helppokäyttöisen kultatesterin avulla tiedät heti, onko kimallus todella kultaa.

GOLD-B GOLD-C

 

FERITSCOPE® FMP30 FMP-30


Joskus tarkan ferriittipitoisuuden tunteminen on välttämätöntä. Varsinkin silloin, kun
austeniittisten terästen ja dupleksiterästen on kestettävä kuumuutta, aggressiivisia kemikaaleja ja / tai korkeaa painetta. Jos ferriittipitoisuus on liian pieni esimerkiksi hitsisaumojen alueella, se voi johtaa lujuuden menetykseen. Toisaalta liian korkea ferriittipitoisuus vähentää korroosionkestävyyttä ja sitkeyttä. Mutta jos tarkistat ferriittipitoisuuden FERITSCOPE® FMP30: lla, tiedät varmasti. Tämän kätevän laitteen avulla voit mitata ferriittipitoisuutta missä ja milloin tahansa - se on nopea, tarkka ja ainetta rikkomaton. Vankan kädessä pidettävän laitteen edut tulevat esiin, kun sitä käytetään kemian-, energia- ja prosessiteknisissä laitoksissa. Laaja valikoima Fischer-koettimia helpottaa ferriittipitoisuuden mittaamista, vaikka pistettä olisi vaikea saavuttaa. Levitä vain koetin; FERITSCOPE® FMP30 hoitaa loput.

 

 

 

Rahoitus_ukot.jpg

Rahoitus

Tarjoamme kaikkiin meiltä hankittaviin koneisiin HH CASH rahoitusratkaisua tai rahoitusta yhteistyökumppaniemme kautta. Kysy lisää.

Safety_firs_ukko.jpg

Turvallisuus

Analyysilaitteiden hankinnassa täytyy ottaa huomioon myös käyttäjien turvallisuus. Hankkiessanne käyttöönne XRF-analysaattorin tai läpivalaisulaitteen, yrityksenne täytyy hankkia turvallisuuslupa Säteilyturvakeskukselta (STUK). Holger Hartmann Oy hoitaa tarvittavat lupa-asiat kanssanne.

Huoltoukot.jpg

Huolto

Toimimme täyden palvelun laitetoimittajana ja pidämme huolta laitteesta sekä käyttäjästä koko laitteen elinkaaren ajan. Analyysilaitteisiin tarjoamme täyden palvelun huollon Tampereelta käsin, raskaisiin koneisiin tarjoamme varaosapalvelun sekä tehtaan huolto-ohjeet.

Lue lisää huoltopalvelustamme >

Koulutuspalvelut.jpg

Koulutuspalvelut

Saatte meiltä kattavan käyttökoulutuksen hankkiessanne laitteen meidän kauttamme. Tarjoamme sekä henkilökohtaista koulutuspalvelua että verkkokursseja. Käy tutustumassa verkkokoulutustarjontaamme. 

Lue lisää koulutuspalveluistamme >