Säteilymittaus

Laitteet säteilyaltistuksen mittaukseen ja irrallisten säteilylähteiden etsintään

Säteilyä käytetään hyväksi suhteellisen paljon teollisuudessa - sitä käytetään mm. erilaisissa mittalaitteissa, kuten pinnankorkeusmittauksissa. Myös radioaktiivista materiaalia kulkeutuu mitä erikoisimpiin paikkoihin – osa tästä materiaalista on joskus saastunut ja sitten hävitetty epäasianmukaisesti. Tätä säteilevää materiaalia tai orpoja säteilylähteitä joutuu joskus kiertoon ja löytyy esimerkiksi romumetallin seasta.

Laitteillamme pystytään tunnistamaan ionisoivaa säteilyä erilaisista materiaaleista. Toimitamme suuria ajoneuvoportteja ja järjestelmiä esimerkiksi tehtaiden tai kierrätyslaitosten porteille tarkkailemaan sisään tulevaa sekä uloslähtevää materiaalia mahdollisen säteilylähteen paikallistamiseksi. Säteilylähteiden paikallistaminen jo tehtaan / laitoksen sisääntuloportilla on ensiarvoisen tärkeää, sillä esimerkiksi terästehtaalla vahingossa sulatettu säteilylähde maksaa puhdistuksen ja puhdistuksen aikana menetettyjen tulojen muodossa miljoonia euroja.

Toimitamme myös pienempiä kannettavia mittareita säteilyn paikantamiseen. Kun säteily tunnistetaan esimerkiksi isolla ajoneuvoportilla, on hyödyllistä paikantaa säteily kuormasta ja jopa tunnistaa se. Tämä tehdään kannettavilla säteilymittareilla.

 

Livekuvaa

 

Toimitamme kanadalaisen Radiation Solutions-yhtiön (RSI) säteilyportteja.

Valikoima on kattava ja heiltä löytyy ratkaisu pienelle romupihalle ja suurille terästehtaille kaikkien uloskäyntien tarkkailuun.

Helppokäyttöinen käyttöliittymä

Käyttöliittymän kielen saa muutettua englannista suomen tai ruotsinkieliseksi nopeasti. Järjestelmä työskentelee 24/7 täysin automaattisesti, käyttäjän ei tarvitse puuttua järjestelmään kuin hälytyksen tullessa.  Kuvanäyttö ja tuloste osoittavat myös säteilylähteen sijainnin kuormassa.

Huoltovapaa laitteisto

RSI on tehnyt erittäin luotettavan järjestelmän, joka havaitsee itse toimintavirheet ja antaa hälytyksen mahdollisesta toimintavirheestä keskeyttämättä valvontaa. Jos laitteistoon pitää puuttua se voidaan tehdä etäohjausohjelmiston avulla etänä – tämä säästää huomattavasti huoltokustannuksissa järjestelmän noin 10-15 vuotta kestävän eliniän aikana. Laitteisto on rakennettu moduuleittain, jolloin asiakas voi itse vaihtaa vioittuneen moduulin.

Yksinkertainen raportointi

Yhtä nappia painamalla järjestelmä tulostaa lyhyen raportin kuormasta. Hälytys ja myös hälyttämättömät ajoneuvot tallennetaan järjestelmän muistiin hälytysajankohdan ja muun datan kanssa.

 
georadis rt-20

Toimitamme myös pienempiä kannettavia mittareita säteilyn paikantamiseen.
 
Kun säteily tunnistetaan esimerkiksi isolla ajoneuvoportilla, on usein hyödyllistä paikantaa säteily kuormasta ja jopa tunnistaa se. Tämä tehdään kannettavilla säteilymittareilla. Toimitamme asiakkaillemme kestävät ja eritttäin helppokäyttöiset yhdellä napin painalluksella toimivat Georadiksen gammasäteilymittarit. Kaikissa Georadiksen mittareissa on kahden vuoden (24kk) takuu!
 
 
 

polimaster.comuploadiblocked7abk3847ggnkrkfpte6l3upq2ibfiw356

Polimaster tarjoaa laajan valikoiman säteilynilmaisuratkaisuja.

Tuotteet tunnetaan kaikkialla maailmassa ja niitä käytetään yli 100 maassa. Laitteet ovat luotettavia ja pitkäikäisiä ja Polimaster antaa takuun kaikille tuotteille. 

 

PEDs small

Tracerco tarjoaa laajan valikoiman säteilyvalvontalaitteita säteilyannosnopeuden mittaamiseen tai prosessien ja ympäristön epäpuhtauksien valvontaan useissa sovelluksissa.

ATEX  säteilymonitorimme toimivat turvallisesti räjähtävien kaasuseosten läsnäollessa. Tarjoamme myös ei-ATEX-versioita samoilla toiminnoilla käytettäväksi vähemmän haastavissa ympäristöissä. 

 

Rahoitus_ukot.jpg

Rahoitus

Tarjoamme kaikkiin meiltä hankittaviin koneisiin ja laitteisiin rahoitusta yhteistyökumppaniemme kautta. Kysy lisää.

Safety_firs_ukko.jpg

Turvallisuus

Analyysilaitteiden hankinnassa täytyy ottaa huomioon myös käyttäjien turvallisuus. Hankkiessanne käyttöönne XRF-analysaattorin tai läpivalaisulaitteen, yrityksenne täytyy hankkia turvallisuuslupa Säteilyturvakeskukselta (STUK). Holger Hartmann Oy auttaa teitä säteilyturvallisuuslupa-asioissa eteenpäin.

Huoltoukot.jpg

Huolto

Toimimme täyden palvelun laitetoimittajana ja pidämme huolta laitteesta sekä käyttäjästä koko laitteen elinkaaren ajan. Analyysilaitteisiin tarjoamme täyden palvelun huollon Tampereelta käsin ja turvatekniikan laitteisiin Vantaalta käsin. Raskaisiin koneisiin tarjoamme varaosapalvelun sekä tehtaan huolto-ohjeet teidän omalle huolto-organisaatiollenne.

Lue lisää huoltopalvelustamme >

Koulutuspalvelut.jpg

Koulutuspalvelut

Saatte meiltä kattavan käyttökoulutuksen hankkiessanne laitteen meidän kauttamme. Tarjoamme sekä henkilökohtaista koulutuspalvelua että verkkokursseja. Käy tutustumassa verkkokoulutustarjontaamme. 

Lue lisää koulutuspalveluistamme >

Lataa katalogi