SPECTRO

Alkuaineanalyysilaitteet tutkimukseen, teollisuuteen ja koulutuskeskuksiin

Laitteet materiaalintunnistukseen aina kannettavista kentällä käytettävistä - pöytämallisiin laboratoriolaitteisiin

so

Santtu Ojala

Myyntipäällikkö, Teollisuuden analyysilaitteet ja turvallisuuslaitteet

010 526 3987

santtu.ojala(at)holger.fi

XRF Spektrometrit

Energiadispersiivinen röntgenfluoresenssiteknologia (ED-XRF). Yksinkertainen, tarkka ja taloudellinen menetelmä monien eri materiaalien kemiallisen koostumuksen selvittämiseen. Menetelmä soveltuu kiinteiden, jauhemaisten ja nestemäisten näytteiden analysoimiseen eikä vaadi juurikaan näytteenkäsittelyä.

XRF-tekniikalla saadaan luotettavasti selville laajan skaalan (Na-U) alkuainepitoisuudet jopa ppm-tasolla.

 

 

spectro-xepos

 

Tarkat ja nopeat mobiilianalyysilaitteet

SPECTRO:lta löytyy laitteet kentällä tapahtuvaan nopeaan alkuaineanalyysiin, joka vaatii vain vähän näytteiden käsittelyä ja antaa ensimmäiset tulokset jo muutamissa sekunneissa.

Valimoille ja tuotantolaitosten materiaalintarkastuksiin on räätälöity oma laboratoriolaite.

Tilanteessa, jossa kannettavaa XRF-laitetta ei voida käyttää (esim. hiilipitoisuuden mittaus tai fosforin tai rikin tunnistaminen matalilla, kriittisillä pitoisuuksilla) on ratkaisuna siirrettävä OES-analysaattori.

spectro-test

 

Laajasta valikoimasta oikea laite kentältä laboratorioon

Valikoimistamme löytyy laitteet kentältä laboratorioon. Luotettavat tulokset kentällä ja erinomainen valinta myös tuotantolaitosten materiaalitarkastuksiin. Materiaalitarkastuksiin on tarjolla sekä pöytämalli että jalallinen malli. Käyttökohteita mm.

  • Maaperä-, sedimentti-, kaivos-, jäte- tai jäteöljysovellukset
  • Jalometallianalyysit
  • Petrokemian sovellukset
  • Metallinäytteiden alkuaineanalyysi

 

spectro-lab

 

SPECTROSCOUTSCOUT_at-line


Kun tarvitaan kentällä tapahtuvaa nopeaa alkuaineanalyysia, SPECTROSCOUT antaa ensimmäiset tulokset jo muutamissa sekunneissa. SCOUT on huippuluokanpöytämallinen XRF-analysaattori kannettavana versiona, joka vaatii vain vähän näytteiden käsittelyä. SCOUT sopii esimerkiksi maaperä-, sedimentti-, kaivos-, jäte- tai jäteöljysovelluksille.

SPECTRO XEPOS XEP05 

 

XEPOS_2

WD-XRF:n tarkkuus ED-XRF:n tekniikalla ja hinnalla! XEPOSin uusi röntgenputki- ja viritystekniikka mahdollistavat WD-XRF:n tasoisen tarkkuuden vastaavalla mittausajalla. Uusi tekniikka mahdollistaa korkean herkkyyden, hyvän tarkkuuden ja stabiilisuuden sekä matalat havainnointirajat kriittisille alkuaineille. XEPOS on saatavilla neljänä viritystekniikaltaan erilaisena versiona.

SPECTROCUBE

 

SPECTROCUBE D on erityisesti jalometallianalyyseille tai RoHS-analyyseille tarkoitettu pöytämallinen small-spot-XRF-laite. CUBE pääsee vaadittuun tarkkuuteen valmiilla, yleisillä kalibroinneilla: laite ei vaadi erillisiä kalibrointeja eri kultaseoksille.

cube 1.001

SPECTROCUBE C:n viritystekniikka yhdistää suoran virityksen sekä polarisoitudun
(monokromaattisen) säteen. Laite on suunniteltu erityisesti petrokemian sovelluksiin, ja onkin edullinen ja helppo ratkaisu mm. öljyn lisäaineiden ja epäpuhtauksien mittauksiin. 

SPECTRO MIDEX MID05 

midex 1.001

MIDEX MID05 on erityisesti jalometallianalyyseihin suunniteltu small-spot-XRF.Korkearesoluutioisen SDD-detektorin avulla saavutetaan tarkka lopputulos. Mittausaikaa pidentämättä saadaan tallennettua kolme kertaa suuremmat intensiteetit kuin aiemman sukupolven laitteilla. Toisaalta aikakriittisissä tilanteissa saadaan tarkkoja tuloksia jo 15 sekunnissa.

Arc/Spark-OES

 

Arc/Spark on optisen spektroskopian menetelmä, joka soveltuu metallinäytteiden alkuainekoostumuksen analysointiin. Analyysin nopeuden, tarkkuuden ja luotettavuuden vuoksi arc/spark-tekniikkaa pidetään yhtenä tehokkaimpana menetelmänä metallien ja metalliseosten käsittelyn varmistuksessa.

 

SPECTROTESTTEST_2

 

Tarkkuutta vaativiin metalliteollisuuden on-site -mittauksiin. SPECTROTEST on helppokäyttöinen, kattavalla alkuainevalikoimalla varustettu mobiili arc/spark-OES -laite kaikkiin metallianalyysin sovelluksiin.

SPECTROPORTPORT_2

 

SPECTROPORT on toinen SPECTRO-tuoteperheen siirrettävä OES-analysaattori. PORT on SPECTROTESTin pienempi ja yksinkertaistettu versio. PORT soveltuu mm. metalliteollisuuden laadunvarmistukseen, ja on oiva vaihtoehto silloin, kun kannettavaa XRF-laitetta ei voida käyttää: esim. hiilipitoisuuden mittaamiseen tai fosforin ja rikin tunnistamiseen matalilla, kriittisillä pitoisuuksilla. 

SPECTROMAXx

MAXx_FM_2

 

Erityisesti valimoille ja niiden tulevaisuuden haasteille räätälöity laboratoriolaite.
Erinomainen valinta myös tuotantolaitosten materiaalitarkastuksiin
Tarjolla on sekä pöytämalli että jalallinen malli. SPECTROMAXxin käyttämä uusi tekniikka mahdollistaa grafiittisulkeumia sisältävien näytteiden tarkan analysoinnin: laite voi tarkkailla hiilipitoisuutta pre-spark -vaiheen aikana havaitakseen grafiittisulkeumien läsnäolon, ja näin ollen valita optimaaliset analyyttiset olosuhteet minimoidakseen sulkeumien vaikutuksen

SPECTROLAB 

spectrolab 1.001

Arc/spark-OES erittäin vaativille metallianalyyseille. SPECTROLAB käyttää uutta CMOS+T-tekniikkaa, jonka avulla saavutetaan nopeasti erittäin hyvät havainnointirajat sekä tarkkuus. Erinomainen valinta sekä metallintuottajille että lopputuotteiden valmistajille. SPECTROLAB on oikea valinta, kun halutaan huippuluokkaa niin nopeudessa, tarkkuudessa kuin joustavuudessa. 

SPECTROCHECK 

CHECK

SPECTROCHECK on suunniteltu erityisesti pienten ja keskikokoisten valimoiden ja koneistustoimintojen tarpeisiin ja budjettiin. Edullinen, korkealaatuinen ja kompaktin kokoinen laite on ideaalinen rauta-, alumiini- ja kuparipohjaisten metallien alkuainekoostumusten rutiinianalyyseille. Yksinkertaistettu, helppo mittausohjelmisto tekee mittauksesta helppoa eikä vaadi intensiivistä käyttäjäkoulutusta.

SPECTROGREEN

GREEN 1.001

Loistava valinta ympäristö-, maatalous-, ruoka-, kemian- ja petrokemianteollisuuteen sekä moniin muihin sovelluksiin – periaatteessa kaikkiin, joissa vertikaalia plasmapoltinta voidaan käyttää. Verrattuna muihin radiaalisiin tekniikoihin erityisesti alkalien ja maa-alkalien herkkyyttä on parannettu. Parannellulla LDMOS-plasmageneraattorilla saavutetaan paremmat havainnointirajat, korkea energiatehokkuus, lyhyt stabilisointiaika sekä parempi käyttöturvallisuus.

SPECTRO ARCOS

ARCOS 1.001

ICP-OES teollisuuden ja tutkimuksen vaativimpiin alkuaineanalyyseihin. ARCOSilla on luokkansa paras resoluutio, stabiilisuus sekä mittausnopeus. UVPlus ja OPI-Air -ominaisuuksien sekä nopean mittaustahdin (60 näytettä/h) ansiosta käyttökulut pysyvät alhaalla. 

 

SPECTRO GENESIS

GENESIS_2-1

 


SPECTRO GENESIS on “Plug & Analyze” -tyylinen laite. Laitteeseen on valmiiksi määriteltynä metodit mm. veden, jäteveden, teollisuuden jäteveden, maaperän sekä öljyjen jäännösmetallien ja lisäaineiden mittauksille, eikä näin ollen vaadi asiakkaalta mittausmetodien määrittelyä. 

iCALin ansiosta aallonpituus- ja intensiteettinormalisointi on automaattista, ja käyttökustannukset ovat matalat. Mittaustahti on 20 näytettä/h. SPECTRO GENESIS on edullinen vaihtoehto sekvenssi-ICP:lle ja atomiabsorptiospektroskopialle (AAS).

Genesiksen "Plug & Analyze"- menetelmä sisältää kaikki yleisimmät ympäristö- ja
teollisuussovellukset. Kuten jätevedet, maaperän, jätevesilietteet, kulumismetallit ja öljyn lisäaineet, raakaöljyn, dieselpolttoaineen ja biodieselin.

 

 

Lataa tästä esite Spectro Genesiksestä ja lue lisää:

         LATAA ESITE TÄSTÄ

 

Jos haluat lisätietoa laitteistamme, kerromme mielellämme lisää.

Ota yhteyttä tästä:

Ota-yhteytta

Rahoitus_ukot.jpg

Rahoitus

Tarjoamme kaikkiin meiltä hankittaviin koneisiin ja laitteisiin rahoitusta yhteistyökumppaniemme kautta. Kysy lisää.

Safety_firs_ukko.jpg

Turvallisuus

Analyysilaitteiden hankinnassa täytyy ottaa huomioon myös käyttäjien turvallisuus. Hankkiessanne käyttöönne XRF-analysaattorin tai läpivalaisulaitteen, yrityksenne täytyy hankkia turvallisuuslupa Säteilyturvakeskukselta (STUK). Holger Hartmann Oy auttaa teitä säteilyturvallisuuslupa-asioissa eteenpäin.

Huoltoukot.jpg

Huolto

Toimimme täyden palvelun laitetoimittajana ja pidämme huolta laitteesta sekä käyttäjästä koko laitteen elinkaaren ajan. Analyysilaitteisiin tarjoamme täyden palvelun huollon Tampereelta käsin ja turvatekniikan laitteisiin Vantaalta käsin. Raskaisiin koneisiin tarjoamme varaosapalvelun sekä tehtaan huolto-ohjeet teidän omalle huolto-organisaatiollenne.

Lue lisää huoltopalvelustamme >

Koulutuspalvelut.jpg

Koulutuspalvelut

Saatte meiltä kattavan käyttökoulutuksen hankkiessanne laitteen meidän kauttamme. Tarjoamme sekä henkilökohtaista koulutuspalvelua että verkkokursseja. Käy tutustumassa verkkokoulutustarjontaamme. 

Lue lisää koulutuspalveluistamme >

Ota yhteyttä myyntitiimiimme!

Jätä yhteystietosi alle: