NITON XRF

Analysaattorit materiaalintunnistukseen

MYYNTI KIERRÄTYS

Jari KortesojaJari Kortesoja

Myyntipäällikkö, Romukaupan ja satamien laitteet

010 526 3989 / 040 418 1433

jari.kortesoja(at)holger.fi

soMYYNTI TEOLLISUUS

Santtu Ojala

Myyntipäällikkö, Teollisuuden analyysilaitteet

010 526 3987

santtu.ojala(at)holger.fi

 

Helppokäyttöinen

NITON XRF-analysaattori on erittäin helppokäyttöinen. Siinä on värikosketusnäyttö, jonka toiminnot löytyvät yksinkertaisten ikonien takaa. Laitteessa on sisäinen testaustoiminto, joka varmistaa laitteen toimintakyvyn minuutissa. 

holger-hartmann-niton

 

Tarkat tulokset

Analyysitulokset ovat erittäin tarkat ja toistettavuus hyvä. NITON XRF-analysaattorit pääsevät markkinoiden alhaisimpiin määritysrajoihin ja saavutetut tulokset ovat vuosikymmenten kalibrointikehitystyön ansiosta hyvin laboratoriotuloksia.

holger-hartmann-niton-tulosten-toistettavuus

 

Nopea

Laite antaa tulokset muutamassa sekunnissa, jonka jälkeen tarkentaa tulosta. Saat näytteestäsi alustavan tuloksen välittömästi liipaisimen painalluksen jälkeen. Saat printattua yrityksesi logolla ja tiedoilla olevan mittaussertifikaatin nopeasti.

holger-hartmann-niton-mittaustodistus

 

Metallien ja pinnotteiden analyysit

Analysaattorilla tarkistetaan, että saapunut materiaali (esimerkiksi teräslevyt tai -putket) on todellakin ostettua materiaalia. Materiaalitodistus ei nykypäivänä ole riittävä tae, sillä yhä useammin materiaalitodistus ja saapunut kuorma eivät vastaa toisiaan. Analysaattorin avulla varmistetaan, että haponkestävä teräs (SS316) on varmasti sitä eikä esimerkiksi ruostumatonta terästä (SS304).
Asennettujen komponenttien laatutarkistukset – varmistetaan, että kriittisiin paikkoihin asennetut komponentit, esimerkiksi öljynjalostamon putket, ovat varmasti oikeasta materiaalista. Pahimmassa tapauksessa väärä materiaali väärässä paikassa voi aiheuttaa suuria vahinkoja, kuten esimerkiksi putken puhkeamisen / räjähtämisen. Lataa maksuton opas XRF-analysaattorin käytöstä metalliseosten mittauksessa!

Romumetallin ja katalysaattorien mittaus ja lajittelu

Romumateriaalin vastaanotto – usein tuotantoprosesseissa (kuten esimerkiksi teräksen tuotannossa) käytetään tuoreen raaka-aineen ohella kierrätysmateriaaleja. Näiden materiaalien tarkka tunnistus on erityisen tärkeää oikeiden seossuhteiden varmistamiseksi. Laitetta käytetään mm. metallien lajitteluun sekä esimerkiksi Nikkeli, Kromi, Mangaani ja Kuparipitoisuuksien mittaukseen.
 

Lataa romuesite

 

Jalometallien mittaus ja arviointi

Jalometallinalysaattorit DXL ja XL2 100 on suunniteltu ja toteutettu erityisesti jalometallimarkkinoille, niin kuin kultasepänliikkeille, kullanostoyrityksille sekä esimerkiksi panttilainaamoille. Luotettavat tulokset muutamassa sekunnissa.

Kaivosteollisuuden analyysit

NITON XRF-analysaattorit mahdollistavat tarkan ja ylivoimaisen tehokkaan alkuaineanalyysin kaivos- ja malminetsinnän kaikissa työvaiheissa. Näytteiden toimittaminen analysoitavaksi ulkopuoliseen laboratorioon on hidasta ja kallista. Niton XRF-analysaattorilla saadaan laboratoriotasoisia tuloksia vaivattomasti muutamassa kymmenessä sekunnissa jo kentällä. Analyysistä mahdolliseen malmilöydökseen menevä lyhyt aika on todellinen kilpailuetu.
 

Lataa kaivosesite

Pilaantuneen maaperän analyysi

Ympäristöriskien tunnistaminen ja saastuneiden alueiden kunnostaminen ovat maailmanlaajuisesti merkittäviä haasteita, jotka aiheuttavat huomattavia kustannuksia. Onpa kyseessä saastuneen työkohteen mallintaminen tai paikan päällä tapahtuva epäpuhtauksien seulonta – kyky kerätä ja analysoida näytteitä tehokkaasti tuhansia näytteitä paikanpäällä on perustavanlaatuinen vaatimus kaikissa ympäristön kunnostuskohteissa. Analysaattorin tarkkuus ja nopeus ovat välttämättömiä ominaisuuksia 

Lietteet ja nestemäiset näytteet

Kannettavalla NITON XRF-analysaattorilla pystytään mittaamaan myös lietteitä ja nestemäisiä näytteitä. Analysaattoreita käytetään menestyksekkäästi esimerkiksi teollisuuslaitteiston öljyjen raskasmetallipitoisuuksien mittaamiseen. Tuloksista voidaan päätellä esimerkiksi tietyn komponentin alkavan olla vaihdon tarpeessa ja vaihtaa se hallitusti huoltoseisakin aikaan.

Maalatut pinnat (puu, betoni ja muut rakennusmateriaalit)

Yhä enemmän mitataan raskasmetalleja myös rakennusmateriaaleista ihmisten kemikaalikuorman kartoittamiseksi. NITON XRF-analysaattorin avulla arvioit ja määrität alkuainekoostumuksen nopeasti ja tarkasti suoraan paikan päällä yhdellä liipaisimen painalluksella.

Pölynkeräysnäytteet ja ilmansuodattimet

Thermo on kehittänyt omat kalibrointinsa pölynkeräysnäytteiden (ns. Pyyhintäliinat) ja ilmansuodatinten analyysiin. Voit kalibroinnin avulla mitata esimerkiksi pintakontaminaatiotutkimusliinat helposti ja nopeasti tai ilmansuodattimet suoraan paikan päällä.

Kulutustuotteiden analyysit

Thermo on kehittänyt omat kalibrointinsa myös kulutustuotteiden raskasmetallipitoisuuksien analyyseihin. Laitteella voit mitata esimerkiksi komponenttien RoHS-yhtenevyyttä tai tarkistaa ovatko hankitut Pb-vapaat komponentit todella Pb-vapaita.

 

xrf-teknologiaa-tavalliselle-tallaajalle-opas

Tarkemmin voit tutustua Niton XRF-analysaattorin toimintaan lataamalla maksuttoman oppaamme tästä

Analysaattorimme perustuvat kemialliseen ilmiöön nimeltä röntgenfluoresenssi. Röntgenfluoresenssi on sähkömagneettista säteilyä. Analysaattorissa on kaksi kriittistä komponenttia, jotka  mahdollistavat kyseisen reaktion ja siitä hyötymisen – röntgenputki ja detektori. Röntgenputki on elektroninen komponentti, joka synnyttää röntgensäteilyä, kun siihen johdetaan virtaa.

Tämä säteily matkaa suhteellisen lyhyen muutaman millimetrin matkan röntgenputkelta näytteen pintaan ja aiheuttaa puolestaan näytteen atomien elektroneissa liikehdintää. (Vihje: kaikki aine koostuu atomeista ja kaikissa atomeissa on elektroneja, niitä pienempiä rakenneosasia.) Katso oheinen kuva asiasta.

holger-hartmann-niton

 

holger-hartmann-niton

 

Röntgensäteily kiihdyttää näytteen atomien elektroneja, jotka alkavat liikehtiä. Elektroneja poistuu elektronikuorilta ja näihin tyhjiin paikkoihin siirtyy elektroneja.  Tästä elektronien liikehdinnästä syntyy fluoresenssisäteilyä. Fluoresenssisäteily puolestaan on jokaiselle alkuaineelle ominaista aaltoliikettä. Fluoresenssisäteily lähtee näytteestä poispäin ja siinä, suhteellisen lähellä näytettä on detektori eli tunnistin, joka ottaa tämän fluoresenssisäteilyn vastaan ja kykenee tunnistamaan sen. Analyysi perustuu siis röntgensäteilyn aiheuttamaan reaktioon näytteessä.

NITON-analysaattoreita on laaja valikoima - tällä varmistetaan, että asiakas saa aina markkinoiden parhaan hinta-laatusuhteen. Voit valita hyvin edullisen XL2 100G-analysaattorin helppoon happo-rosteri-lajitteluun tai markkinoiden edistyksellisimmän ja tarkimman XL5-analysaattorin sovellukseen, jossa sinun täytyy saada selville muutaman ppm:n Co- pitoisuus teräksestä. Nämä sovellukset vaativat aivan erilaista analyysikykyä ja erilaiset komponentit; röntgenputki, detektori ja elektroniikka eroavat näissä laitemalleissa rajusti toisistaan - ja niin tekee myös hinta.

Ole yhteydessä meihin, kuvaile haasteesi ja me suosittelemme sinun tilanteeseesi soveltuvinta mallia.

NITON_High-res_kuva

Rahoitus_ukot.jpg

Rahoitus

Tarjoamme kaikkiin meiltä hankittaviin koneisiin ja laitteisiin rahoitusta yhteistyökumppaniemme kautta. Kysy lisää.

Safety_firs_ukko.jpg

Turvallisuus

Analyysilaitteiden hankinnassa täytyy ottaa huomioon myös käyttäjien turvallisuus. Hankkiessanne käyttöönne XRF-analysaattorin tai läpivalaisulaitteen, yrityksenne täytyy hankkia turvallisuuslupa Säteilyturvakeskukselta (STUK). Holger Hartmann Oy auttaa teitä säteilyturvallisuuslupa-asioissa eteenpäin.

Huoltoukot.jpg

Huolto

Toimimme täyden palvelun laitetoimittajana ja pidämme huolta laitteesta sekä käyttäjästä koko laitteen elinkaaren ajan. Analyysilaitteisiin tarjoamme täyden palvelun huollon Tampereelta käsin ja turvatekniikan laitteisiin Vantaalta käsin. Raskaisiin koneisiin tarjoamme varaosapalvelun sekä tehtaan huolto-ohjeet teidän omalle huolto-organisaatiollenne.

Lue lisää huoltopalvelustamme >

Koulutuspalvelut.jpg

Koulutuspalvelut

Saatte meiltä kattavan käyttökoulutuksen hankkiessanne laitteen meidän kauttamme. Tarjoamme sekä henkilökohtaista koulutuspalvelua että verkkokursseja. Käy tutustumassa verkkokoulutustarjontaamme. 

Lue lisää koulutuspalveluistamme >

Lataa katalogi