Miten varmistua sähkö- ja elektroniikkalaitteiden valmistusmateriaaleista?

Sähkö- ja elektroniikkalaitteiden valmistajat ja jälleenmyyjät joutuvat mukautumaan koko ajan kiristyviin säädöksiin siitä, minkä verran myrkyllisiä materiaaleja on turvallista käyttää esimerkiksi komponenteissa. Myrkyllisten aineiden lista kasvaa koko ajan, kun uutta tietoa tulee. 

Miten varmistua valmistusmateriaaleista?

Myrkylliset aineet voivat olla huomaamattomia ja päästä valmistusprosessien kautta kuluttajien käsiin. Oikeilla välineillä voidaan varmistua siitä, että kaikki osat ovat säädösten mukaisia. Euroopan unionin RoHS-direktiivi (Restriction of Hazardous Substances-Directive 2002/95/EC) rajoittaa vaarallisten aineiden käyttöä sähkö- ja elektroniikkalaitteissa. EU kannustaa käyttämään kierrätettävää materiaalia aina, kun se on mahdollista. 

Niton-analysaattorilla voidaan tarkasti löytää pienetkin määrät myrkyllisiä materiaaleja. Analysaattoria voidaan käyttää missä tahansa valmistuksen vaiheessa, eikä se vahingoita tai vaaranna materiaaleja. Niton-analysaattorilla voidaan tarkastaa esimerkiksi lyijypitoisuus juotoksista.

 Oheisella videolla esitellään miten tarkasti NITON-analysaattorilla voi mitata pieneltäkin alueelta.

 

Jokaisen toimijan tilanne ja tarve on eri. Jotta laitteet ja tarve kohtaavat, ammattitaitoinen henkilökuntamme tarjoaa yksilöllisiä ratkaisuja. Otathan yhteyttä meihin, jotta löydämme juuri sinulle sopivan ratkaisun. Yhteyttä voit ottaa esimerkiksi tästä:

http://www.holgerhartmann.fi/ota-yhteyttä

 

Topics: holger hartmann Niton XRF-analysaattori RoHS Kadmium pitoisuuden mittaus Myrkyllisten materiaalien analysointi Lyijypitoisuuden mittaus