Teräksenkierrätyksen suuri ongelma

 

Teräsromu on olennainen osa uuden teräksen valmistuksessa. SRI (Steel Recycling Instituten) mukaan viimeisen 50 vuoden aikana yli 50 % Amerikassa tuotetusta teräksestä on kierrätetty teräksen valmistuksessa. Teräs on siis tärkeää romupihoille ja kierrättäjille.

Aiheet: laadunvalvonta xrf-analysaattori niton analysaattori holger hartmann Niton XRF-analysaattori röntgenfluoresenssiteknologia ruostumaton-teras

Asiakkaamme tarina - Rewolmet

Rewolmet on värimetalliromun kierrätykseen ja jalostukseen erikoistunut yritys Joensuusta, joka ostaa romua koko Suomen alueelta. Yritys käsittelee metalliromun itse moderneilla laitteilla, jolloin välikäsiä on vähemmän ja myyjä saa romustaan paremman hinnan.

Rewolmet on hankkinut Holger Hartmannilta mm. Niton XRF-analysaattorin ja Guidetin esimurskan ja granulaattorin. Pitkäaikainen yhteistyö on kestänyt jo vuosia.

Aiheet: laadunvalvonta xrf-analysaattori niton analysaattori holger hartmann Niton XRF-analysaattori röntgenfluoresenssiteknologia rewolmet

Asiakkaamme tarina - Tasowheel Gears Oy

Tasowheel Gears Oy valmistaa komponentteja keskiraskaaseen voimansiirtoon ja hankkivat meiltä Holger Hartmannilta Niton XRF-alkuaineanalysaattorin, jotta voivat olla varmoja mitä sisään tuleva materiaali on. 

Aiheet: laadunvalvonta xrf-analysaattori niton analysaattori holger hartmann Niton XRF-analysaattori röntgenfluoresenssiteknologia

Asiakkaamme tarina - Danfoss Drives

Danfoss Drives hankki Holger Hartmannilta Niton XL3 GOLDD-analysaattorin. Yritys hyödyntää helppokäyttöistä ja tarkkaa analysaattoria laadunvarmistuksessa, jotta tuontantoon ei pääsisi yhtään viallista komponenttia. 

Aiheet: laadunvalvonta xrf-analysaattori niton analysaattori holger hartmann Niton XRF-analysaattori röntgenfluoresenssiteknologia

Esittelyssä: SPECTROPORT

Tällä viikolla esittelyssä SPECTROPORT.

SPECTROPORT on siirrettävä OES-analysaattori, joka soveltuu mm. metalliteollisuuden laadunvarmistukseen. 

Aiheet: laadunvalvonta analysaattori holger hartmann SPECTRO SPECTROPORT OES-analysaattori

Kullan tarina

Kullan arvo on ihmiskunnalle jopa mysteeri. Otimme asiaksemme selventää, mikä on tarina kullan arvon takana. Miksi kulta on arvokasta? Millainen on kullan historia? Mitkä asiat vaikuttavat kullan hintaan? Mitä voit tehdä suojautuaksesi väärennöksiltä?

Aiheet: materiaalit laadunvalvonta

Kuinka tunnistat materiaaleja laadunvalvonnassa?

Työpisteellä sauhuaa sorvin lisäksi pää. Miten voi olla mahdollista, että sorvaustyökalu täytyy taas vaihtaa? Tuntuuko tutulta tilanteelta? Jopa 30% materiaalisertifikaateista ovat jollakin tasolla puutteellisia; saapunut materiaali ei vastaa sen mukana tullutta materiaalisertifikaattia ollenkaan, osa materiaalista on eri tavaraa tai materiaalisertifikaatista puuttuu kokonaan jonkin tärkeän haitta-aineen analyysi.

Aiheet: materiaalit laadunvalvonta materiaalikustannukset