Miksi XRF-analysaattori sopii metalliseosten mittaukseen erittäin hyvin?

Oletko kuullut kehuja XRF-analysaattorista metalliseosten mittauksessa? Oletko miettinyt, mikä siitä tekee niin erinomaisen?

Seuraavaksi käydäänkin läpi, miksi XRF-analysaattori on korvaamaton apu juuri metalliseosten tunnistamiseen ja metalliseosten tarkempaan analyysiin.

Miten se XRF-analysaattori oikein toimii?

 

XRF-analysaattorin tärkeimmät komponentit ovat röntgenputki ja detektori, ne mahdollistavat XRF-analyysin.

Kun käyttäjä painaa liipasimen pohjaan, laite johtaa sähkövirtaa röntgenputkelle. page4image2261304640Röntgenputki alkaa kehittää röntgensäteilyä, joka ohjataan mittaikkunan kautta näytteeseen.

Näytteen atomien elektronit vaikuttuvat tästä säteilystä ja alkavat liikehtiä. Tästä liikehdinnästä syntyy fluoresenssisäteilyä, joka on jokaiselle alkuaineelle ominaista -  näin laite tunnistaa alkuaineet.

Detektori tunnistaa fluoresenssisäteilyn ja mitä enemmän tietyn tyyppistä fluoresenssisäteilyä on - sitä enemmän tiettyä alkuainetta. Tieto näytteen alkuainekoostumuksesta siirretään näytölle. 

 

ensisijainen-rontgensateily

XRF-analysaattori antaa muutamassa sekunnissa metalliseoksen kauppanimekkeen sekä kemiallisen  analyysin metalliseoksen seosaineista. Näet hetkessä paljonko ruostumattomassa teräksessä on esimerkiksi kromia, nikkeliä ja molybdeeniä.

 

 

Miksi se sopii sitten siihen metalliseosten mittaamiseen niin hyvin?

Nyt, kun tiedetään miten XRF-analysaattori toimii, on hyvä palata alkuperäiseen aiheeseen; Miksi  XRF-analysaattori sopii niin hyvin metalliseosten mittaamiseen?

Nopea, helppokäyttöinen ja ergonominen XRF-analysaattori

Analysaattori antaa muutamassa sekunnissa sekä metalliseoksen kauppanimen (esimerkiksi SS304 vai SS316) että metalliseoksen kemiallisen alkuaineanalyysin (tarkat tiedot siitä, paljonko metalliseoksessa on seosaineita).

Näet suoraan analysaattorin näytöltä paljonko kyseisessä metalliseoksessa on esimerkiksi nikkeliä (Ni), kromia (Cr), molybdeeniä (Mo) tai mangaania (Mn).

Analysaattorin kirjastoa voi muokata oman tarpeen mukaanTi_Alloy-1

Analysaattori näyttää näytöllä valitsemasi standardin mukaisen kauppanimen (kirjastossa voi
olla DIN, EN tai AISI-kirjasto taikka teidän organisaationne oma metalliseoskirjasto).

Oheisessa kuvassa kyseessä AISI- luokituksen mukainen kirjasto. Käyttäjänä voitte myös muokata metalliseoskirjastoa esimerkiksi lisäämällä sinne jonkin yrityksellenne tärkeän metalliseoksen. Metalliseoksen voi lisätä suoraan analysaattorin näytöltä tai luoda tietokoneella ja ladata analysaattoriin.

 

 

Jopa 25-30 alkuainetta samanaikaisesti suoraan kentällä

Kevyellä ja ergonomisella XRF-analysaattorilla mittaat sekunneissa suoraan kentällä käytännössä kaikki metalliseoksen seosaineet (paitsi hiili C) ja sen ainettarikkomaton menetelmä pitää huolen, ettei näytteen analyysikohtaan jää minkäänlaista jälkeä eikä näyte vaikutu mittauksesta millään tavalla. Kentällä käyttöön on otettu huomioon myös akunkesto; normaalissa käytössä akku kestää 6-8 tuntia. 

Nykyaikaisissa analysaattoreissa on värinäyttö, joka helpottaa laitteen käyttöä sekä tulosten lukemista. Suomen oloihin sopiva analysaattori kestää hyvin myös ympäristöolosuhteita, kuten pakkasta, kuumuutta, sadetta sekä pölyä. 

Tiedonsiirto sujuu langattomasti joko bluetoothilla tai wifillä sekä USB-johdolla.

 

Kerromme mielellämme lisää laitteistamme, joten älä epäröi ottaa yhteyttä tiimiimme!

Lisätietoa laitteistamme saat asiantuntevalta henkilökunnaltamme!

Voit ottaa yhteyttä tiimiimme klikkaamalla oheista team -kuvaa:

 

 Ota-yhteytta

 

 

Topics: xrf-analysaattori analysaattori holger hartmann Niton XRF-analysaattori