5 vinkkiä XRF-analysaattorin tehokkaaseen käyttöön

Kokosimme tähän hyviä vinkkejä XRF-analysaattorin tehokkaasta käytöstä, vaikka XRF-analysaattori olisikin jo ennestään tuttu.

Lue tästä, miten saat XRF-analysaattoristasi mahdollisimman paljon irti!

5 vinkkiä analysaattorin tehokkaaseen käyttöön

 

1. Mitttausikkunan puhtaus ja vaihto tarvittaessaNyttkuva_2015-06-24_kello_21.44.57

Pidä huoli siitä, että analysaattorisi mittausikkuna on aina ehyt ja puhdas. Vaikka tämä asia on erittäin yksinkertainen ja suhteellisen selkeä, se unohtuu helposti. Mittausdatan paikkaansapitävyys heikkenee oleellisesti, jos mittausikkunassa on liikaa aiemmista näytteistä. Etenkin malminetsinnässä mittausikkunan likaaminen on ennemminkin sääntö kuin poikkeus ja oikeiden tulosten varmistamiseksi mittausikkuna tulee vaihtaa aina sen likaantuessa. 

2. Käytä analysaattorisi kalibroitavana tehtaan hyväksymässä huoltopisteessä vuosittain

Kyseessä on mittauslaite, jonka kalibrointi saattaa syystä tai toisesta ryömiä ajan kuluessa. Jotta pystyisit olemaan täysin varma analysaattorisi kalibroinnin paikkansapitävyydestä, se tulee huoltaa ja kalibroida vuosittain.

XL2-Back

3. Käytä hyväksesi analysaattoritoimittajan asiantuntemusta

Analysaattoritoimittaja osaa neuvoa parhaat käyttötavat ja varoittaa vaaran paikoista tehokkaasti. Heillä on usein myös kokemusta ja ymmärrystä muiltakin aloilta kuin kaivosalalta. Tämä voi olla todellinen etu käyttäjälle, sillä hän saa ideoitaanalysaattorin käyttöön laajemmin eri näkökulmista.

4. Anna analysaattori selkeästi yhden ihmisen vastuulle

Olemme seuranneet tätä asiaa useiden isojen asiakkuuksien kanssa ja on selvää, että kun analysaattori on selkeästi yhden ihmisen vastuulla, sen huoleton käyttöikä kasvaa radikaalisti samalla kun rikkoutumisesta aiheutuvat huoltokustannukset laskevt jyrkästi. Toki yrityksissä analysaattoria käyttää useampi henkilö, mutta jos sille ei ole yhtä ainoaa vastuuhenkilöä, kukaan ei ota siitä vastuuta. Tämä myös näkyy negatiivisella tavalla.

5. Kouluta uudet käyttäjät analysaattoritoimittajan toimestaniton-xl2-goldd-metal-parts-2.1

Tutkimukset osoittavat, että silloin kun informaatio kulkee useampien ihmisten kautta, siitä jää iso osa matkan varrelle. Tätä tapahtuu etenkin, jollei organisaation sisäinen kouluttaminen ole tarkalleen määriteltyä ja suunniteltua. Tästä syystä uudet operaattorit olisi hyvä kouluttaa analysaattoritoimittajan toimesta. 

 

 

Kerromme mielellämme lisää laitteistamme, joten älä epäröi ottaa yhteyttä tiimiimme!

Lisätietoa laitteistamme saat asiantuntevalta henkilökunnaltamme!

Voit ottaa yhteyttä tiimiimme klikkaamalla oheista team -kuvaa:

 

 Ota-yhteytta

 

 

Topics: xrf-analysaattori analysaattori holger hartmann Niton XRF-analysaattori