8. joulukuuta 2022

 

XRF-analysaattorien ominaisuudet jaksavat hämmästyttää tonttuja! 😯


8. joulukuuta 🎅

 

XRF-analysaattoreiden kanssa työskentely on opettanut Tipille ja Tapille paljon uutta. Esimerkiksi tontuille tuli uutena tietona, että XRF-analysaattoria voi käyttää maalin ja rakennustarvikkeiden analysoinnissa.

Aiemmin lyijyä lisättiin maaleihin kuivumisen nopeuttamiseksi ja kestävyyttä tuomaan. Monessa maassa lyijyn lisääminen on nykyään kielletty ympäristönsuojelun ja myrkytysten välttämiseksi. Silti rakennusmateriaaleista löytyy lyijyn lisäksi myös muita myrkyllisiä kemikaaleja. Turvallisten työolojen turvaamiseksi tarvitaan kentällä käytettäviä menetelmiä, joiden avulla pystytään selvittämään rakennusmateriaalien mahdollisesti sisältämät kemikaalit.  

Rakennusmateriaalien sisältämät kemikaalit

Lyijymyrkytys on melko tunnettu uhka lapsilla, mutta lyijylle altistuminen saattaa aiheuttaa myös aikuisessa vakavia seurauksia, mm. korkeaa verenpainetta ja dementiaa. Remontointiin, purkamiseen ja kunnostamiseen erikoistuneet asiantuntijat ovat alttiita rakennusmateriaalien sisältämille kemikaaleille. Ihminen altistuu lyijylle ja myös muille myrkyllisille kemikaaleille hengittäessään saastunutta ilmaa. Tämän takia on tärkeää varmistua rakennusmateriaalien mahdollisista kemikaaleista. XRF-analysaattori mittaa nopeasti maalin ja rakennusmateriaalien sisältämät alkuaineet ja kertoo muutamassa sekunnissa, onko materiaalissa esimerkiksi lyijyä, arseenia tai muuta vaarallista alkuainetta.

 Tiesitkö sinä?

maalien-analysointi

 

Kerromme mielellämme lisää laitteistamme, joten älä epäröi ottaa yhteyttä tiimiimme!

Lisätietoa laitteistamme saat asiantuntevalta henkilökunnaltamme!

Voit ottaa yhteyttä tiimiimme klikkaamalla oheista team -kuvaa:

Ota-yhteytta

 

 

Topics: xrf holger hartmann #joulukalenteri 8Luukku #XRFanalysaattori SomeJoulukalenteri KemikaalitRakennusmateriaaleissa MaalienAnalysointi