Asiakkaamme tarina - Danfoss Drives

Danfoss Drives hankki Holger Hartmannilta Niton XL3 GOLDD-analysaattorin. Yritys hyödyntää helppokäyttöistä ja tarkkaa analysaattoria laadunvarmistuksessa, jotta tuontantoon ei pääsisi yhtään viallista komponenttia. 

Danfoss Drives

Taajuusmuuttajavalmistaja Danfoss Drives on tällä hetkellä maailman toiseksi suurin taajuusmuuttajavalmistaja, jonka valikoimaan kuuluu VLT®- ja VACON®-tuotteet.

Danfoss Drivesin Vaasan tehtaassa työskentelee yhteensä noin 700 työntekijää. Danfoss Drivesille on tärkeää tuotannossa käytettyjen metallien ja metalliseoksien laatu. Sen varmentamiseksi tehtaalle hankittiin vuonna 2013 Holger Hartmannilta Niton XRF 3 Gold- analysaattori

Danfoss Drivesin laatuteknikko Rami Ketola: 

– Meillä oli tarve varmentaa toimittajiemme sekä oman tehtaamme laatu siten, ettei tuotantoon mene mitään sinne kuulumatonta. Laatu on meille se ykkösasia.

Danfoss Drivesin tuotekehityksen luotettavuusinsinööri Tommi Manninen:

- Meillä oli alunperin toinen laite, jonka toiminta perustui eri tekniikkaan. Emme kuitenkaan olleet tyytyväisiä sen laatuun ja sen vuoksi hankimme Holger Hartmannilta paremman analysaattorin.

Tarkka analysaattori tuottaa luotettavia tuloksia helposti

Danfoss Drives käyttää Niton XRF-analysaattoria metallien elementtianalyysien tekemiseen sekä pinnoituksien paksuuksien mittaamiseen. Laite lähettää röntgensäteitä analysoitavaan komponenttiin, josta takaisin heijastuneiden säteiden perusteella pystytään päättelemään eri alkuaineet sekä laskemaan niiden pitoisuudet.

- Olen hyvin tyytyväinen analysaattorin tarkkuuteen ja analysoinnin helppouteen. Laite on myös turvallinen. Jos sitä käyttää niinkuin pitää, niin mitään turvallisuusriskiä ei ole, Manninen toteaa.

- Analysaattorin laatu on mielestäni todella hyvä ja tulokset ovat olleet luotettavia. Olemme testanneet laitteen luotettavuuden. Jos samaa pistettä on mitattu useampaan kertaan, niin ei tulosten taso ole heitellyt yli sallitun, Ketola summaa.

- Olen erittäin tyytyväinen analysaattorin helppokäyttöisyyteen, se on vain plug & play, Ketola naurahtaa.

Täydellinen työkalu laadun varmentamiseen

Analysaattori helpottaa merkittävästi Danfoss Drivesin laadunvarmennusta ja säästää sitä kautta myös kustannuksia, kun tuotantoon ei päästetä yhtään viallista komponenttia. Laitteen säännöllinen kalibrointi on hoitunut ongelmitta Holger Harmannin kautta, eikä käytön suhteen ole ilmennyt muitakaan ongelmia.

- Pystymme valvomaan alihankkijoidemme komponentteja entistä tarkemmin, jolloin pystymme tarttumaan ja tekemään korjauksia kaikkiin tilanteisiin, joissa nähdään laaturiskejä, Manninen kertoo. 

- Analysaattori helpottaa minun työtäni hirveästi. Se on laadun varmentamiseen täydellinen työkalu. Suosittelen laitetta lämpimästi kaikille metalli- ja pinnoitealan toimijoille, Ketola päättää.

Katso alla olevalta videolta Danfoss Drivesin kokemuksia Holger Hartmannin Niton XRF-analysaattorista:

 

Kerromme mielellämme lisää laitteistamme, joten älä epäröi ottaa yhteyttä tiimiimme!

Lisätietoa laitteistamme saat asiantuntevalta henkilökunnaltamme!

Voit ottaa yhteyttä tiimiimme klikkaamalla oheista team -kuvaa:

 

 Ota-yhteytta

 

 

Topics: laadunvalvonta xrf-analysaattori niton analysaattori holger hartmann Niton XRF-analysaattori röntgenfluoresenssiteknologia