Kannettavan analysaattorin takaisinmaksuaika

Oletko harkinnut kannettavaa XRF-analysaattoria ja miettinyt mikä sen takaisinmaksuaika on? Tarkastellaanpas asiaa hieman tarkemmin!

Investoinnin takaisinmaksuaika

Uuden investoinnin suunnittelu lähtee tarpeesta. Liiketoiminnassa punnitaan asiaa monelta kannalta, tuoko investointi eli hankinta tuloja vai kenties kustannussäästöjä vai jopa molempia. 

XRF-analysaattorin hankinnassa voi olla kyse kummasta tahansa tai molemmista. 

Investoinnin takaisinmaksuaika on se aika, jona nettotuottoja kertyy perushankintamenon verran. Näin ollen XRF-analysaattorin takaisinmaksuaika vaihtelee rajusti sen mukaan, millaisessa liiketoiminnassa sitä käytetään ja mihin tarkoitukseen. 

Niton-XL2-GOLDD-w-Engine-Guard_web

Esimerkki XRF-analysaattorin takaisinmaksuajasta - Romukauppiaan näkökulmasta

XRF-analysaattori voi maksaa itsensä takaisin hyvin nopeasti kierrätysromun tunnistuksessa. Oletetaan, että asiakas tarjoaa sinulle kolmea lavallista (30 000kg) haponkestävää terästä (SS316). Ilman analysaattoria ostat tavaran haponkestävän teräksen ostohinnalla. Haponkestävän ja ruostumattoman teräksen hintaero on ostohetkellä 0,50€/kg.

Epäilyksesi herää, kun myyt tavaraa eteenpäin ja saat reklamaation. Tässä vaiheessa mittautat erän kaverin firman XRF-analysaattorilla ja huomaat, että pääosa ostamastasi kuormasta onkin ruostumatonta terästä (SS304). Ketutus on kova, sillä olisit maksanut analysaattorin takaisin jo tällä yhdellä kaupalla (edullisimmat analysaattorit maksavat n. 15 000,00€ alv 0%). 

XRF-analysaattorin takaisinmaksu

Takaisinmaksuaika on tämän hankinnan kohdalla suhteellisen helppo laskea. Kun otetaan huomioon säästetyt materiaalikustannukset, säästöt reklamaationhoidossa sekä mahdolliset tuotot lajitellun materiaalin myynnistä - päästään jo aika lähelle todellista takaisinmaksuaikaa. 

Useimmat asiakkaamme maksavat laitehankinnan takaisin jo ensimmäisen vuoden aikana - jos käyttöä on vähemmän, takaisinmaksuaika luonnollisesti venyy. 

Tutustu Niton XRF-analysaattoriin tarkemmin alla olevan videon parissa:

 

Kerromme mielellämme lisää laitteistamme, joten älä epäröi ottaa yhteyttä tiimiimme!

Lisätietoa laitteistamme saat asiantuntevalta henkilökunnaltamme!

Voit ottaa yhteyttä tiimiimme klikkaamalla oheista team -kuvaa:

 

 Ota-yhteytta

 

 

Topics: xrf-analysaattori analysaattori holger hartmann Niton XRF-analysaattori