Kuinka romupihat voivat kehittää toimintaansa XRF-analysaattorilla?

 

Monesti romun laatu on epävarmaa. On kuitenkin tärkeää saada luotettavasti tietoon kierrätetyn metallin laatu, jotta voidaan maksimoida tuotto. Tähän on luotettava ja nopea apu - kannettava XRF-analysaattori.

"Ruostumaton teräs"

"Ruostumaton" teräs on itseasiassa yleinen termi, jolla viitataan monenlaisiin teräslajeihin. Kuten kaikki teräkset, ruostumaton teräs on tehty enimmäkseen raudasta ja hiilestä kaksivaiheisessa prosessissa. Mikä tekee ruostumattomasta teräksestä erilaista on se, että siihen lisätään kromia (Cr) ja muita alkuaineita, kuten nikkeliä (Ni), jotta luodaan korroosiota kestävä metallilaatu. 

Teräksen kierrätyksen ollessa kannattavaa liiketoimintaa, romupihojen ja muiden kierrättäjien on varmistettava, että heidän varastonsa on tunnistettu ja todennettu tarkasti sekä lajiteltu asianmukaisesti. Romua ostavat valmistajat vaativat, että metalli on todennettu tarkalleen, koska kierrätysromun laatu määrittelee myös heidän tuotteidensa valmistuksen katetta. 

Tuotteiden tarkka todentaminen on erittäin tärkeää myös siinä vaiheessa, kun romut tulevat romupihoille, jotta tiedetään, mitä niistä kannattaa maksaa. Eri tyyppisten metallien hinnat voivat vaihdella dramaattisesti  päivästä riippuen.

 

Teräksen tunnistaminen

Romupihoille todentamiseen paras väline on kannettava XRF-analysaattori, joka monilla romupihoilla jo onkin käytössä. Sillä voidaan selvittää teräksen laatu sekunneissa ja tulokset saadaan jälleenmyyntiä varten myös tulostettua. Analysaattori tunnistaa saapuvan tavaran sisältämät alkuaineet välittömästi, jolloin se helpottaa romun varastoimista ja jälleenmyyntiä.

Alla olevalla videolla näkyy, kuinka nopeasti XRF-analysaattori mittaa ja tunnistaa koostumuksen:

 

Mikäli haluat lisätietoa tuotteistamme, ota yhteyttä tiimiimme tästä:

 Ota-yhteytta

 

Topics: xrf-analysaattori xrf mittalaitteet niton analysaattori holger hartmann Niton XRF-analysaattori Kannettava analysaattori metalliseosten mittaus