Kuinka XRF-analysaattori kestää haastavissa olosuhteissa?

Arvioitaessa eri valmistajien XRF-analysaattoreita huomiota kannattaa kiinnittää myös laitteen kestävyyteen, helppokäyttöisyyteen ja ergonomisuuteen. XRF-analysaattorit on tarkoitettu käytettäväksi pääasiassa kenttätyössä, joten ne kestävät hyvin erilaisia ympäristöolosuhteita.

 

Millaisiin ympäristöolosuhteisiin XRF-analysaattori soveltuu?

Helppokäyttöinen XRF-analysaattori kestää hyvin haastavia olosuhteita, esimerkiksi XL2-Hand-Touching-Screen-1pakkasta, kuumuutta, sadetta sekä pölyä. On hyvä kuitenkin ottaa huomioon, että analysaattoria ei silti sovi paiskoa ja pudotella korkealta, pääasiassa siksi, että röntgenputki-detektori-kokonaisuutta ei voi rakentaa täysin kelluvaksi. 
 
Esimerkiksi järeät, tiiviit Niton-analysaattorit on valmistettu lujasta LEXAN®- muovista. Keveytensä (1,25-1,5kg laitemallista riippuen) sekä pöly- ja vesitiiviytensä ansiosta voit ottaa ne mukaasi minne tahansa. 

XRF-analysaattorin käyttöliittymä ja akun kesto

Kentällä käytettävien laitteiden käyttömukavuutta ja luontevaa käyttöä tukee yksinkertainen käyttöliittymä, joka nopeuttaa laitteen käyttöä ja sen käytön oppimista. Näin laitteen saa siirrettyä työtehtäviin kivuttomasti ja uudet työntekijät saa koulutettua nopeasti. Mittausten ottaminen on erittäin nopeaa ja tulokset saadaan tuotua omiin järjestelmiinne vauhdikkaasti. 

Miellyttävä käyttöliittymä ja ergonomian toimivuus myös ohjaa käyttäjät tarttumaan laitteeseen
useammin ja hyödyntämään analysaattoria mahdollisimman tehokkaasti. Laite ei maksa koskaan itseään takaisin, jos se vain kerää pölyä nurkassa. On tehty huono valinta, jos kukaan ei halua käyttää sitä, uskalla käyttää sitä tai luota laitteen antamiin tuloksiin.

Kannettavien XRF-analysaattorien akut toimivat pitkään, jatkuvatoimisesti yhdellä latauksella. Laitteissa on hyvä akunkesto, normaalisti 6-8 tuntia jatkuvaa käyttöä kentällä.  

Hyvä tietää

Aina enemmän ei ole parempi. Kun vertailet ominaisuustaulukoita, selvitä mitä tietty ominaisuus tarkoittaa oikeasti. Tiedätkö mikä merkitys XL5-Angle-Back-Right-wResultsScreentodellisuudessa on esimerkiksi sillä, että toisen laitteen röntgenputki on 50kV ja toisen 40kV? Tai mitä merkitystä tietyntyyppisellä detektorilla on?

Laitetoimittajat mielellään auttavat valitsemaan juuri teidän sovellukseenne soveltuvan laitteen - eikä se aina ole se kallein mahdollinen.

 

Mikäli haluat lisätietoa tuotteistamme, ota yhteyttä tiimiimme tästä:

 Ota-yhteytta

 

 

Topics: xrf-analysaattori xrf niton analysaattori holger hartmann Niton XRF-analysaattori Ympäristöanalyysi Kannettava analysaattori XRF-analysaattorin valinta materiaalin tarkastus materiaalin tunnistus