Millä teollisuudenaloilla XRF-analysaattoria käytetään päivittäin?

Kannettavat röntgenfluoresenssianalyysilaitteet ovat löytäneet tiensä helpottamaan ja nopeuttamaan monia teollisuuden aloja päivittäisissä työtehtävissä. XRF-tekniikka on suorastaan korvaamaton monilla aloilla, joissa analyysituloksia tarvitaan välittömästi esimerkiksi tuotannon ohjauksessa.

Millä teollisuuden aloilla XRF-analysaattoria käytetään?

Romumetallin kierrätys
 
Metalliromun kierrättäjät käyttävät kannettavaa XRF:ää metallin tunnistamiseen ja nopeaan romun kemiallisen koostumuksen analyysiin.  Näin kierrättäjät takaavat laadukkaan romun osto- ja myyntiprosessin sekä pystyvät takaamaan tuotteidensa laadun.
 

Niton_analysaattori_3.png

 
Metallianalyysi, tunnistus ja testaus 
 

Väärän metalliseoksen käyttäminen väärässä paikassa voivat johtaa ennenaikaisiin ja mahdollisesti katastrofaalisiin ongelmiin - esimerkiksi petrokemian alalla väärä materiaali voi johtaa räjähdykseen. Väärän materiaalin käyttäminen esimerkiksi ydinvoimalaitoksella tai lentokoneteollisuudessa voi johtaa vaaralliseen lopputulokseen. Tällaisen tilanteen välttämiseksi XRF-analysaattoria käytetään metallianalyysiin, oikean materiaalin tunnistamiseen ja laaduntarkkailuun:

  • Positiivinen materiaalintunnistus (PMI)
  • Jalometallien ja korujen analysointi
  • Metallituotanto; laadunvarmistus ja valvonta
Niton_analysaattori_2.png
 
Kaivos/Geologia
 

Näytteiden analyysi kannettavalla XRF-analysaattorilla tarjoaa merkittävän edun kaivostoimintaan antamalla analyysitietoja nopeaan päätöksentekoon. Esimerkiksi seuraavissa tilanteissa:

  • Porauksen lopettaminen vai jatkaminen
  • Milloin laiteita kannattaa sijoittaa uusiin paikkoihin
  • Minne alueelle kannattaa keskittyä
  • Kun valitaan näytteitä laboratorioanalyysiin
Nyttkuva_2015-06-25_kello_9.23.24.png
 
Kulutustuotteiden/lelujen tarkastukset
 

Kuluttajatuoteiden turvallisuuden parantamista koskeva laki allekirjoitettiin vuonna 2008, jotta voitaisiin torjua lasten leluissa havaittavia huomattavia määriä lyijyä. Nyt kuluttajatuotteita, kuten leluja, vaatteita, koruja, kosmetiikkaa ja huonekaluja tarkastetaan XRF-analysaattoreilla rutiininomaisesti.

XRF-analysaattori-mittaa-kulututuotteet.jpg
 
Ympäristöanalyysi, Kunnostus ja Maaperä
 

Käsikäyttöiset XRF-analysaattorit mahdollistavat kentällä tehtävän analyysin vaarallisten kohteiden mallinnuksesta ja riskinarvioinneista paikan päällä tapahtuvaan saasteiden seulontaan ja lyijymaalien poistamiseen. XRF-analysaattorilla voidaan tutkia myös maaperää.

Nyttkuva_2015-06-25_kello_9.29.44.png Lyijypitoisuuden-mittaus-maalista-XRF-analysaattorilla.png
 
Taide ja Arkeometria

XRF-analysaattorit voivat kerätä kvantitatiivista tietoa arkeologisten näytteiden alkuaineista. Näitä tietoja voidaan käyttää esimerkiksi pigmenttien ja muiden restauroitavien materiaalien yhteensovittamiseen.

XRF-analysaattori-taide.png

Lataa uusin oppaamme -XRF-teknologiaa tavalliselle tallaajalle- nyt:

Oppaan pääsee lataamaan tästä:

xrf-teknologiaa-tavalliselle-tallaajalle-opas

 

Jokaisen toimijan tilanne ja tarve on eri. Jotta laitteet ja tarve kohtaavat, ammattitaitoinen henkilökuntamme tarjoaa yksilöllisiä ratkaisuja. Otathan yhteyttä meihin, jotta löydämme juuri sinulle sopivan ratkaisun. Yhteyttä voit ottaa esimerkiksi tästä:

http://www.holgerhartmann.fi/ota-yhteyttä

 

Topics: xrf-analysaattori holger hartmann kulutustuotteiden tarkastus Romumetallin kierrätys Metallin testaus metallianalyysi Lelujen tarkastus Ympäristöanalyysi Maaperäanalyysi Metallin tunnistus