Riittävä koulutus suojaa käyttäjää

 

Työntekijöiden kunnollisella perehdytyksellä ja koulutuksella varmistetaan turvallisuus.

 

 

Riittävä koulutus suojaa käyttäjää

Jokaisen säteilyn käyttöön osallistuvan tulee saada riittävä säteilyturvallisuus- ja käyttökoulutus, jotta säteilyn käyttö on turvallista. Työntekijöiden kunnollisella perehdytyksellä ja koulutuksella paitsi taataan tehokkuus, myös varmistetaan turvallisuus.

Säteilyn parissa työskentelevän tulee ymmärtää ja tiedostaa röntgenlaitteiden (esimerkiksi Niton-analysaattorit) kanssa työskentely edellyttää tietoa oikeaoppisesta käyttötavasta ja säteilyn vaaroista ollakseen turvallista. Kokematon ja asiasta tietämätön voi helposti altistaa itsensä tai muut säteilylle, sillä avoimen laitteen säteilykeila suuntautuu laitteen ulkopuolelle. Esimerkiksi näytteiden mittaaminen kädessä pitäen aiheuttaa kädelle ylimääräisen annoksen säteilyä.

Säteilyn käyttöön osallistuvan henkilöstön täydennyskoulutusvaatimuksista säädetään säteilylaissa ja sosiaali- ja terveysministeriön asetuksissa ionisoivasta säteilystä. Tavallisesti XRF-laitteen käyttäjälle koulutusvaatimus on vähintään 5 tuntia 5 vuoden jaksoissa. Työnantajan on ylläpidettävä koulutusrekisteriä täydennyskoulutuksista.

 


warning-gd2ae5e738_1280

 

 

Kerromme mielellämme lisää laitteistamme, joten älä epäröi ottaa yhteyttä tiimiimme!

Lisätietoa laitteistamme saat asiantuntevalta henkilökunnaltamme!

Voit ottaa yhteyttä tiimiimme klikkaamalla oheista team -kuvaa:

Ota-yhteytta

 

 

Topics: holger hartmann sateilyturvallisuus