XRF-analysaattori - nopea ja tarkka, mutta kestääkö oikeasti Suomen vaihtelevissa olosuhteissa?

Ympäristöanalyysejä tarvitaan monessa kohteessa. Maa-alueiden käyttötarkoituksen muuttuessa tarvitaan maaperäanalyysejä, jätteenkäsittelyssä materiaalianalyyseja.

Ympäristöanalyyseja tehdään, jotta suuremmilta ympäristövahingoilta vältytään. Ympäristöanalyysejä tehdään sekä kannettavilla analyysilaitteilla, että laboratorioympäristöissä.

Seuraavaksi käymme läpi, miten XRF-analysaattori kestää kentällä vaihtelevissa olosuhteissa.

Kestääkö XRF-analysaattori haastavissa olosuhteissa kentällä?

XRF-analysaattoria käytetään laajasti niiden tarkkuuden ja nopeuden vuoksi; riippuvuus Niton_analysaattori_2ulkopuolisista testauslaboratorioista voi olla aikaa vievää ja kallista. Kannettavia XRF-analysaattoreita käyttävät Suomen johtavien konsulttitoimistojen lisäksi monet viranomaiset ja tutkimuslaitokset.
 

Kannettavat XRF-analysaattorit on tarkoitettu käytettäviksi pääasiassa kenttätyössä, joten ne kestävät hyvin erilaisia ympäristöolosuhteita. Analysaattori ei hätkähdä pienestä pakkasesta, kuumuudesta, sateesta tai pölystä.

Esimerkiksi järeät, tiiviit Niton-analysaattorit on valmistettu lujasta LEXAN®-muovista. Keveytensä (1,3 - 1,5kg laitemallista riippuen) sekä pöly- ja vesitiiviytensä ansiosta voit ottaa ne mukaasi minne tahansa.

Kannettavien XRF-analysaattorien akut toimivat pitkään, jatkuvatoimisesti yhdellä latauksella. Laitteissa on hyvä akunkesto, normaalisti 6-8 tuntia käyttöä kentällä.

Mitä pitää varoa?

Niton XRF-analysaattorit on valmistettu kestämään kentällä, mutta silti kannattaa ottaa huomioon, että röntgenputki-detektorin-kokonaisuutta ei voi rakentaa täysin kelluvaksi ja siitä syystä analysaattoria ei kannata paiskoa tai pudotella korkealta. 

Yleisesti siis huolellinen laitteen käyttö ja säilytys takaa pitkän käyttöiän laitteelle. 

XRF-analysaattorin helppokäyttöisyys ja ergonomia 

Eri laitevalmistajien laitteita vertailtaessa kannattaa ottaa huomioon laitteen helppokäyttöisyys ja XL2-Tilt-Rightergonomia. Jos laitteen käyttöliittymä on yksinkertainen ja luonteva, se nopeuttaa laitteen käyttöä sekä laitteen käytön oppimista. Silloin saa laitteen siirtymään työtehtäviin kivuttomasti ja koulutettua uudet työntekijät nopeasti. Mittausten ottaminen on erittäin nopeaa ja tulokset saadaan tuotua omiin järjestelmiinne kivuttomasti.

Miellyttävä käyttöliittymä ja ergonomian toimivuus myös ohjaa käyttäjät tarttumaan laitteeseen useammin ja hyödyntämään analysaattoria mahdollisimman tehokkaasti. Laite ei maksa koskaan itseään takaisin, jos se vain kerää pölyä nurkassa. On tehty huono valinta, jos kukaan ei halua käyttää sitä, uskalla käyttää sitä tai luota laitteen antamiin tuloksiin. 

Akun kesto

XRF-analysaattorien akut toimivat pitkään, jatkuvatoimisesti yhdellä latauksella. Laitteiden akunkesto on normaalisti 6-8 tuntia jatkuvaa käyttöä kentällä. 

Katso alla olevalta videolta, miten moneen Niton taipuu!

 

 

Kerromme mielellämme lisää laitteistamme, joten älä epäröi ottaa yhteyttä tiimiimme!

Lisätietoa laitteistamme saat asiantuntevalta henkilökunnaltamme!

Voit ottaa yhteyttä tiimiimme klikkaamalla oheista team -kuvaa:

 

 Ota-yhteytta

 

 

Topics: xrf-analysaattori analysaattori holger hartmann Niton XRF-analysaattori